Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, fransız, göbeği, pişirilir, soslu, tarifi, usulü

Soslu Enginar - Enginar Göbeği Nasıl Pişirilir - Fransız Usulü Enginar Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Enginar - Enginar Göbeği Nasıl Pişirilir - Fransız Usulü Enginar Tarifi




soslu enginar - enginar göbeği nasıl pişirilir - Fransız usulü enginar tarifi

Malzeme (4 kişilik):

4 büyük veya 8 küçük enginar göbeği,
tuz,
30 gr (tepeleme bir çorba kaşığı) un,
50 gr tereyağı,
1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi,
50 gr gravyer veya kaşer peyniri rendesi,

Morney sosu:

40 gr tereyağı,
30 gr (tepeleme bir çorba kaşığı) un (elenmiş),
2 su bardağı süt, (yarım litre)
tuz,
karabiber,
1 yumurta sarısı

Hazır enginar göbeklerini içine tuz ve 30 gr un atılmış bol kaynar suda 30 dakika haşlayın

Morney sosu hazırlamak için :

40 gr tereyağı, küçük ve dibi kaim bir tencerede ağır ateşte eritin Yağ erir erimez, ateşin altım hafifçe açıp bir yumurta teliyle sürekli karıştırarak 30 gr unu ilave edin Karıştırmaya devam ederek unu, rengi hafifçe dönene kadar pişirin

Soğuk sütü bir defada ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın Süt kaynar kaynamaz ateşi hafifçe kısarak tuzunu ve biberini katıp 5-10 dakika pişirin Bu sırada, dibinin tutmaması için, arasıra karıştırmayı ihmal etmeyin Tencereyi ateşten alıp yumurta sarısını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın Bu sırada fırınınızı 6/7 dereceye getirip ısıtın
Enginar göbekleri pişince tencereyi ateşten alıp enginar göbeklerini bir kevgire çıkarın

Bir tavada 30 gr tereyağı orta ateşte eritin Yağ kızınca ateşi kısıp haşlanmış enginar göbeklerini ilave edip ara sıra çevirerek 3-5 dakika pişirin
Ateşe dayanıklı çukurca bir servis kabını hafifçe yağlayıp tereyağda sote edilmiş enginar göbeklerini yerleştirin Üzerlerine Morney sosu, küçük parçalar halinde kalan 20 gr tereyağı, gravyer veya kaşer peyniri rendesini ve ufalanmış bayat ekmek içini serpiştirip kabı ısıtılmış fırına sürün
15 dakika pişirdikten sonra kabı fırından alıp, hemen servis edin

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.