![]() |
Soslu Enginar - Enginar Göbeği Nasıl Pişirilir - Fransız Usulü Enginar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Enginar - Enginar Göbeği Nasıl Pişirilir - Fransız Usulü Enginar Tarifisoslu enginar - enginar göbeği nasıl pişirilir - Fransız usulü enginar tarifi Malzeme (4 kişilik): 4 büyük veya 8 küçük enginar göbeği, tuz, 30 gr ![]() 50 gr ![]() 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi, 50 gr ![]() Morney sosu: 40 gr ![]() 30 gr ![]() 2 su bardağı süt, (yarım litre) tuz, karabiber, 1 yumurta sarısı ![]() Hazır enginar göbeklerini içine tuz ve 30 gr ![]() ![]() Morney sosu hazırlamak için : 40 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuk sütü bir defada ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enginar göbekleri pişince tencereyi ateşten alıp enginar göbeklerini bir kevgire çıkarın ![]() Bir tavada 30 gr ![]() ![]() ![]() Ateşe dayanıklı çukurca bir servis kabını hafifçe yağlayıp tereyağda sote edilmiş enginar göbeklerini yerleştirin ![]() ![]() ![]() 15 dakika pişirdikten sonra kabı fırından alıp, hemen servis edin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|