![]() |
Kuzu Kapama-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kapama-Yemek TarifleriKuzu Kapama Daha çok Ege ve İç Ege yörelerinde,en fazla 1 yaşındaki kuzunun ön kol etinden yapılan bir kebap çeşididir ![]() Diğer kebaplardan ayrılan özelliği tencere usulü pişirilmesidir ![]() ![]() Yapılışı:kuşbaşı doğranan kuzu ön kol etleri,kullanılan etin %1'i oranında kırmızı biber,karabiber,kimyon ve zeytinyağı ile marine edilerek soğutucu dolapta bir gün dinlenmeye bırakılır ![]() Marine edilen ana malzemenin,yani etin %25 oranında arpacık soğanı ile karıştırılarak dairesel yayvan kaba boşaltılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis,süzme yoğurt,pilav ve ege yeşilliklerinin yanında tandır ekmeği ya da beyaz karafırın ekmeği ile yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|