Şöbiyet Nasıl Yapılır Şöbiyet Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şöbiyet Nasıl Yapılır Şöbiyet TarifiŞöbiyet Nasıl Yapılır Şöbiyet Tarifi Malzemeler 1 kg Un (baklavalık) 500 gr Buğday nişastası 4 adet Yumurta 5 çay kaşığı Tuz 13,5 su bardağı Su 11 su bardağı Fıstık içi (çekilmiş) 800 gr Tereyağı 8 su bardağı Şeker 1/2 litre Süt 4 çorba kaşığı İrmik Yemeğin Tarifi Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın 15 dakika dinlendirin Dinlendirdiğiniz hamurları 8'er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın 1 Açtığınız yufkaların her birini 10 cm'lik kareler halinde kesin Tatlının içine koyacağınız irmikli iç için süt ve irmiği geniş bir tencerede pişirin, irmik ve sütün özleşerek koyu bir hamur kıvamına gelmesi gerekir Kareler halinde kestiğiniz hamurların ortasına dövülmüş fıstık içi ve irmikli kaymaktan ceviz büyüklüğünde parçalar koyun 2 Hamurları mektup zarfı şeklinde kapattıktan sonra tepsiye dizin 800 gram tereyağını eritin Eritilmiş tereyağını tepsiye dokun Yağın fazlasını tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tatlıyı 25-30 dakika pişirin Bu arada şerbet için 8 su bardağı şeker ile 12 su bardağı suyu kaynatın Şeker iyice eridikten sonra tencereyi ateşten alın ve soğutun Şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün Tatlıyı soğuduktan sonra servis yapın (15-20 kişilik) |
|