![]() |
Pratik Güveç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Güveç TarifiPratik Güveç Geçenlerde hep beraber amcamlara gittiğimizde Makbule yengem harika bir sofra hazırlayıp ana yemek olarak da güveç yapmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pratik Güveç Malzemeler: 1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış) 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 paket (750gr kadar) mantar 4-5 sivribiber 3 domates 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar tuz tane karabiber Hazırlanması: Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin ![]() Sivribiber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin ![]() ![]() ![]() Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200C fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peynirip serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|