Arapkir Kızartması Tarifi-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arapkir Kızartması Tarifi-Yemek TarifleriMALZEMELER 2 kg kemikli et, kuzu budundan 3 adet soğan , ince doğranmış 3-4 yemek kaşığı salça 125 gr margarin 1 kutu yoğurt karabiber tuz HAZIRLANIŞI Margarini ılıtıp, yumuşatın Bütün malzemeyi bir kapta kanştın ve etlere iyice yedirin Sıvanmış et parçalarını tencereye koyun ve artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökün Ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin İki bardak su ilave edin, malzemeler suyu çekinceye dek pişirin Yanında pilav ile servis yapın |
Arapkir Kızartması Tarifi-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arapkir Kızartması Tarifi-Yemek TarifleriMalzemeler 250 gr kıyma, 1 dilim bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı galeta unu, 1 yumurta, 1 soğan 2 yemek kaşığı un, Tuz, karabiber, kimyon Sebzeli karışım için 30 gr tereyağı, 2 soğan, 1 kereviz, 2 havuç 1 su bardağı doğranmış domates, 2 patates 1 yemek kaşığı domates püresi, 15 litre su 1 su bardağı haşlanmış bezelye, Yarım demet maydanoz, Tuz, tane karabiber, kekik SEBZELİ SULU KÖFTE TARİFİ Köfte için, maydanozu temizleyip kıyın Soğanı soyup rendeleyin Suyunu süzüp soğanı ve maydanozu çukur bir kaba alın Rendelenmiş ekmek içi, galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın Yuvarlayıp una bulayın Sebzeli karışım için, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Havuçları temizleyip doğrayın Kerevizin kararmaması için limonlu suda 5 dakika bekletin Maydanozu kıyın Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun Domates püresini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın Köfteleri ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin Patates ve bezelyeleri ilave edip 5 dakika daha pişirin Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin Tuz, kekik ve tane karabiberle tatlandırın Sıcak servis yapın |
|