Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, iftar, izgara, leziz, tarifi, yemekleri

İftar Yemekleri Leziz İzgara Hindi But Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar Yemekleri Leziz İzgara Hindi But Tarifi




İftar Yemekleri Leziz Izgara Hindi But Tarifi



Hindi için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg hindi but eti
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
1 çaykaşığı karabiber

Yabanmersini sosu için
Hindi butlarının kemikleri
1 soğan
1 kereviz
1 havuç
4 diş sarımsak
1 ml su
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yabanmersini reçeli
1 çay bardağı kırmızı şarap

Ekmek köftesi için
Yarım ekmek
1 soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı süt
6 fesleğen yaprağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
150 gr tereyağı

Kırmızı lahana için
1 küçük kırmızı lahana
1 soğan
1 elma
1 su bardağı kırmızı şarap
10 gr tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Garnitür için
2 mandalina
1 brokoli
4 havuç
6 mantar
2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Izgara hindi but:
Hindi etlerini kemiklerinden ayırıp zeytinyağı ve taze baharatlarla karıştırın 1 gün buzdolabında bekletin Etleri dört parçaya bölün Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte ızgarada pişirin

Ekmek köftesi için, soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin Ekmeği küp şeklinde doğrayın ve fırın ızgarasında kızartın Soğan ve sarımsak ile karıştırın Ilık süt, taze fesleğen, tuz ve biberi ekleyerek iyice karıştırın Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve suda haşlayın

Kırmızı lahanayı ince doğrayın Elmayı küp şeklinde doğrayın Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun Kırmızı lahana ve şarabı ekleyerek pişirin Tavuk suyunu ilave edin Kaynamaya başladıktan sonra elmaları ekleyin Suyu azalıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın

Hindi kemiklerini fırınlayın Sebzeleri gelişi güzel doğrayıp soteleyin Hindi kemiklerini ve kırmızı şarabı ekleyin Şarap bitene kadar kaynatın Su ilave edip 5 saat kısık ateşte kaynatın Süzerek sebze ve kemiklerden ayırdığınız suya yabanmersini reçeli karıştırın

Şekeri tavada eritip mandalinaları ilave edin 10 saniye çevirin ve tereyağı ilave ederek kenara alın Sebzeleri tuzlu suda haşlayıp tereyağında soteleyin Tuz, karabiber ekleyin Birlikte servis yapın Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.