Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sakatat, tarifleri, yemekleriyemek

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Arnavut Ciğeri

MALZEMELER

2 baş soğan
1 koyun karaciğeri
1/2 su baradağı un
1/2 demet maydanoz
15 çorba kaşığı kırmızı biber
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar doğrayın Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı biber serpip iyice karıştırın 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol una bulayın ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Böbrek Sote

MALZEMELER

4 adet kuzu böbreği
3 adet iri patates
1 baş soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı hardal
1 tutam kekik
Yeteri kadar tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Böbrekleri güzelce yıkayıp, kurulayın ve kuşbaşı doğrayın 1 çorba kaşığı margarinde böbrekleri sote edin Ateşin hızlı olmamasına, böbreklerin yanmadan iyice pişmesine özen gösterin Pişen böbrekleri bir kaba alın Tavada kalan yağa ikinci kaşık mergarini ekleyip, eriyince içine çentilmiş soğanı ilave edin ve karıştırarak soğanları iyice öldürün Unu katın, top top olmaması için hızla karıştırarak pembeleştirin Hardalı sıcak suda eritip, ilave edin Kekiği katın, biraz daha sıcak su ekleyerek bozadan ince bir sos elde edin Hazırladığınız sosu, kızarmış patatesle karıştırdığınız böbreklerin üstüne dökerek, sıcak sıcak servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Böbrek Sote İsveç Usulü (4 Kişilik)

MALZEMELER

250 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve iri zar biçiminde doğranmış)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Orta Boy Soğan (piyaz doğranmış)
1/2 Su Bardağı Şarap (1 kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış)
4 Dilim Tost Ekmeği (tereyağ sürülmüş)

HAZIRLANIŞI

Baş yemekten önce servis edilen İsveç usulü böbrek sote, yapılması çok kolay ve son derece lezzetli bir yemektir
Geniş bir tavada tereyağı eritiniz Tereyağın köpükleri kaybolunca soğan ve mantarları ekleyip, ara sıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz Soğan ve mantarları delikli kepçe ile ısıtılmış bir kaba alarak, soğumamaları için üstlerini kapatınız
Böbrek parçalarını tavadaki yağa koyup karıştırarak 2-3 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar kızartınız Delikli kepçeyle, kızarmış böbrek parçalarını soğan ve mantarların bulunduğu kaba alınız
Hazırlamış olduğunuz şekerli kırmızı şarabı böbrekleri kızarttığınız tavaya koyup harlı ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika kaynatınız Böbrek, soğan ve mantar karışımını da tavaya ekleyip karıştırınız Karışımı 2-3 dakika pişiriniz Tost dilimlerini ısıtılmış servis tabaklarına yerleştirip, üstlerine kaşıkla "biber soğan-mantar" karışımından eşit miktarda yerleştirerek servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Böbrek Tava (4-6 Kişilik)

MALZEMELER

12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
1 Su Bardağı Rafine Yağ
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

HAZIRLANIŞI

Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızı turpla lezzetli bir giriş yemeğidir
Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız
Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz Tavadaki rafine yağı dökünüz
Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız 1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Böbrek Tereyağlı (4 Kişilik)

MALZEMELER

12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Acı Hardal
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Şeker

HAZIRLANIŞI

Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz
Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz
Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz
2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz
Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Böbrek Yahnisi (4 Kişilik)

MALZEMELER

12 Kuzu Böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş)
30 gr Margarin (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Soğan (ince dilimlenmiş)
2 Domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış)
200 gr Dömi-glas Sos (1 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Taze Maydanoz (ince kıyılmış)
2 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi

HAZIRLANIŞI

Lezzetli ve ucuz bir yemek olan böbrek yahnisini, ıspanak püresiyle servis edebilirsiniz
Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız
Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz Köpükleri kaybolunca soğanları ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız Soğanları delikli kepçe ile ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz Kalan yağı tavaya koyup, böbrekleri 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz Domates dömi-glas sos, maydanoz, limon sutu ve limon rendesini ekleyip ateşin altını kısınız ve devamlı karıştırarak 4 dakika daha pişiriniz
Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek hemen serviz ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Bumbar Fırında (4 Kişilik)

MALZEMELER

1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
2 İri Soğan (rendelenmiş)
200 gr (1 su bardağı) Pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Su
1/4 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

HAZIRLANIŞI

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice yıkayınız
Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra, barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup et suyunu da dökerek fırına sürünüz Yemek suyunu aşağı yukarı tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Ciğer Pakistan Usulü (4 Kişilik)

MALZEMELER

750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Limonun Suyu
1/4 Su Bardağı Tereyağ

HAZIRLANIŞI

Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz
Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz
Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Ciğer Pate (8 Kişilik)

MALZEMELER

450gr Ciğer
200gr Tereyağı
2 Adet Orta Boy Soğan (rendelenmiş)
2 Diş Sarmısak ( dövülmüş)
3 Adet Yumurta ( katı haşlanmış)
1/2 Tatlı Kaşığı Hint Cevizi
1?er Tatlı Kaşığı Baharat(tuz, karabiber, kekik,kırmızıbiber, tarçın)
125 ml Su veya Piliç Suyu ( sıcak)
4 Çorba Kaşığı Maydanoz ( kıyılmış)

HAZIRLANIŞI

100 gr Tereyağını bir kapta eritin Ciğerleri soğan ve sarmısak ile birlikte hafif ateşte çevirerek pişirin Pişmiş ciğeri, katı yumurta, hint cevizi ve diğer baharat ile beraber robottan geçirin Robot çalışırken kalan yağ, piliç suyu ve maydanozu da ilave edin ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştınn
Kanşımı servis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Ciğer Sarma

MALZEMELER

1 adet kuzu ciğeri
1 adet kuzu iç gömleği
1 çay bardağı pirinç
2 çay kaşığı nane
1 adet soğan
1 yemek kaşığı yağ
1/2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Kuzu ciğerini kuş başı doğrayıp, kanının çıkması için yarım saat kadar suda bekletin İç gömleğin yağını yıkayıp, küçük bir tepsiye koyarak üzerine sıcak su dökün, içi hazırlanana dek bir kadarda bekletin
Bu arada ince doğranmış soğanı bir kaşık yağ ile kavurun, üzerine küçük doğranmış ciğer parçalarını ilave edin ve beş dakika devamlı kanştınlarak kavurun Daha sonra yıkanmış pirinci katın, bir iki defa daha çevrin, bir çay bardağı su ve tuz ilave edip, hafif ateşte suyunu çekene dek pişirin Nane ve karabiber koyup karıştın
Kuzu iç gömleği bıçakla, 10-15 santimlik kare şeklinde bohçalara bölün Herbir parçaya, hazırladığınız ciğerli pilavdan alacağı kadar koyup, dışarı taşmayacak şekilde uçlarını toplayıp kapatın Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde bir cam tepsiye dizin ve üzerine salça sürüp sıcak fırında on dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Ciğer Tava

MALZEMELER

1/2 su bardağı un
1 koyun karaciğeri
1 çorba kaşığı kekik
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Koyun karaciğerinin zarlarını soyun Daha sonra yarım parmak eninde uzun parçalar halinde doğrayın Bol suyla yıkadıktan sonra büyük delikli bir süzgece koyup, bekletin Ciğerlerin suyunu süzdükten sonra gazete kağıdı üzerine döktüğünüz un ile iyice karıştırın ve iyice unlayın Ardından parçaları ikişer, üçer alın ve içinde kızgın yağ bulunan tavaya atın Ciğerleri kuvvetli bir ateşte bir dakika kadar kızartıldıktan sonra fazla kurumadan kevgirle tavadan alın ve servis tabaklarına koyun Bütün ciğerlerin kızartılması bittiğinde tabağın üzerine tuz ve kekik serpiştirip, sıcak servis yapın

--->: Sakatat Yemekleri frmacil sayfa 2iki --->: Sakatat Yemekleri




Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Arnavut Ciğeri

Malzemeler:

2 baş soğan
1 koyun karaciğeri
1/2 su baradağı un
1/2 demet maydanoz
15 çorba kaşığı kırmızı biber
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz

4 Kişilik

Yapılışı:

Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar doğrayın Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı biber serpip iyice karıştırın 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol una bulayın ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri




Forum da güzel paylaşımlar var paylaşım güzel
Bu tür konuların devamını dilerim iyi paylaşımlar
Yararlı bilgiler yararlı konular






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.