![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriArnavut Ciğeri MALZEMELER 2 baş soğan 1 koyun karaciğeri 1/2 su baradağı un 1/2 demet maydanoz 1 ![]() 1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ) tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriBöbrek Sote MALZEMELER 4 adet kuzu böbreği 3 adet iri patates 1 baş soğan 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı hardal 1 tutam kekik Yeteri kadar tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Böbrekleri güzelce yıkayıp, kurulayın ve kuşbaşı doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriBöbrek Sote İsveç Usulü (4 Kişilik) MALZEMELER 250 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş) 500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve iri zar biçiminde doğranmış) 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Orta Boy Soğan (piyaz doğranmış) 1/2 Su Bardağı Şarap (1 kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış) 4 Dilim Tost Ekmeği (tereyağ sürülmüş) HAZIRLANIŞI Baş yemekten önce servis edilen İsveç usulü böbrek sote, yapılması çok kolay ve son derece lezzetli bir yemektir ![]() Geniş bir tavada tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() Böbrek parçalarını tavadaki yağa koyup karıştırarak 2-3 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar kızartınız ![]() ![]() Hazırlamış olduğunuz şekerli kırmızı şarabı böbrekleri kızarttığınız tavaya koyup harlı ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriBöbrek Tava (4-6 Kişilik) MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş) 1 Su Bardağı Rafine Yağ 2 Çorba Kaşığı Tereyağ 1/2 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber HAZIRLANIŞI Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz ![]() ![]() Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız ![]() Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriBöbrek Tereyağlı (4 Kişilik) MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş) 30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı) 2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1 Çay Kaşığı Acı Hardal 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Kahve Kaşığı Şeker HAZIRLANIŞI Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir ![]() ![]() Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz ![]() 2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz ![]() Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriBöbrek Yahnisi (4 Kişilik) MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş) 30 gr Margarin (2 çorba kaşığı) 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 4 Soğan (ince dilimlenmiş) 2 Domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış) 200 gr Dömi-glas Sos (1 su bardağı) 1 Çorba Kaşığı Taze Maydanoz (ince kıyılmış) 2 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi HAZIRLANIŞI Lezzetli ve ucuz bir yemek olan böbrek yahnisini, ıspanak püresiyle servis edebilirsiniz ![]() Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız ![]() Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek hemen serviz ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriBumbar Fırında (4 Kişilik) MALZEMELER 1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan) 2 Akciğer (çok ince kıyılmış) 2 İri Soğan (rendelenmiş) 200 gr (1 su bardağı) Pirinç (ayıklanıp yıkanmış) 1/4 Su Bardağı Su 1/4 Su Bardağı Et Suyu 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber HAZIRLANIŞI Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız ![]() ![]() Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra, barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriCiğer Pakistan Usulü (4 Kişilik) MALZEMELER 750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş) 4 Diş Sarmısak (dövülmüş) 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Limonun Suyu 1/4 Su Bardağı Tereyağ HAZIRLANIŞI Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz ![]() Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz ![]() Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriCiğer Pate (8 Kişilik) MALZEMELER 450gr ![]() 200gr ![]() 2 Adet Orta Boy Soğan (rendelenmiş) 2 Diş Sarmısak ( dövülmüş) 3 Adet Yumurta ( katı haşlanmış) 1/2 Tatlı Kaşığı Hint Cevizi 1?er Tatlı Kaşığı Baharat(tuz, karabiber, kekik,kırmızıbiber, tarçın) 125 ml ![]() 4 Çorba Kaşığı Maydanoz ( kıyılmış) HAZIRLANIŞI 100 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kanşımı servis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriCiğer Sarma MALZEMELER 1 adet kuzu ciğeri 1 adet kuzu iç gömleği 1 çay bardağı pirinç 2 çay kaşığı nane 1 adet soğan 1 yemek kaşığı yağ 1/2 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Kuzu ciğerini kuş başı doğrayıp, kanının çıkması için yarım saat kadar suda bekletin ![]() ![]() Bu arada ince doğranmış soğanı bir kaşık yağ ile kavurun, üzerine küçük doğranmış ciğer parçalarını ilave edin ve beş dakika devamlı kanştınlarak kavurun ![]() ![]() ![]() Kuzu iç gömleği bıçakla, 10-15 santimlik kare şeklinde bohçalara bölün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriCiğer Tava MALZEMELER 1/2 su bardağı un 1 koyun karaciğeri 1 çorba kaşığı kekik 1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ) tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Koyun karaciğerinin zarlarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Sakatat Yemekleri frmacil sayfa 2iki --->: Sakatat Yemekleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriArnavut Ciğeri Malzemeler: 2 baş soğan 1 koyun karaciğeri 1/2 su baradağı un 1/2 demet maydanoz 1 ![]() 1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ) tuz 4 Kişilik Yapılışı: Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sakatat Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakatat Yemekleri-Yemek TarifleriForum da güzel paylaşımlar var paylaşım güzel Bu tür konuların devamını dilerim iyi paylaşımlar Yararlı bilgiler yararlı konular |
![]() |
![]() |
|