Kolay Gilikli Taze Fasulye Tarifi Gilikli Taze Fasulye Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Gilikli Taze Fasulye Tarifi Gilikli Taze Fasulye Nasıl YapılırKolay Gilikli Taze Fasulye Tarifi Gilikli Taze Fasulye Nasıl Yapılır Yarım kilo taze fasulye Yarım kilo barbunya (2 su bardağı dolusu) 1 adet büyük soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet domates 2 su bardağı sıcak su Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz,karabiber,kırmızıbiber Soğan ince kıyılır ve sıvıyağda çevrilir domates doğranır ve pembeleşen soğana eklenip bir iki karıştırılıp hafif renk verdirilir![]() Salça,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır ![]() Ayıklanmış taze fasulye ve barbunyada eklenip karıştırılır ve 5 dk susuz kavrulur ![]() Suyu eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve yaklaşık 30 dk kısık ateşte pişirilir ![]() NOT: Bu tip yemekleri düdüklüde yapmak hem zamandan tasarruf hem de vitamin kaybını önlemede büyük yarar sağlıyor ![]() Normal tencerede pişirecek olursanız barbunyalar pişene kadar orta ateşte tutmanız yeterli olacaktır nefisyemektarifleri |
|
|
|