![]() |
Ambigram |
![]() |
![]() |
#1 |
Aragorn561
|
![]() Ambigram![]() [ambigram yazıyor] Ambigram, diğer bir deyişle tersine çevirme (inversion) , sunulduğu şekliyle okunabildiği gibi, tam tersine çevrildiğinde de okunabilen grafiksel figürlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ambigram Çeşitleri Eksensel Sabit bir eksen üzerinde dönerken farklı açılardan gözükebilen ambigram dizaynları çeşididir ![]() ![]() ![]() örn:Energy ![]() Ayna Bir aynadan bakıldığında ya da yansıdığında okunabilecek şekilde dizayn edilmiş ambigram çeşididir ![]() Örn: Waterfalls ![]() Figür-Zemin Bir kelimenin harfleri arasındaki boşlukların başka bir kelime oluşturduğu ambigram çeşididir ![]() örn:James Joyce ![]() Zincir Sözcüklerin birbini tekrar ettiği bir zincir olarak dizayn edilmiş olduğu ambigram çeşididir ![]() ![]() ![]() ![]() 3 Boyutlu 3 boyutlu bir nesneye farklı açılardan ışık vurulduğunda gölgelerin farklı harfler oluşturmasıyla elde edilen bir ambigram çeşididir ![]() ![]() Asimetrik Ambigramlar Bu türdeki ambigramlar farklı noktalardan bakıldığında farklı sonuçlar-anlamlar vermekte olan ambigramlardır ![]() ![]() örn:ture-false ![]() Kararsız Ambigramlar Anlık olarak ve odaklanmaya bağlı olarak farklı şekillerde okunan ve bunun için hem negatif alan bilgisinin ciddi olarak kullanıldığı hem de diğer tekniklerin uygulandığı ambigramlardır ![]() Örn: David Slavitt ![]() Zincir(Çift Taraflı) Ambigramlar Bağlantı prensipleri diğer (rotasyonel) zincir ambigramlarındakiler ile aynı olmalarının yanısıra, aynalarda da okunabilirler ![]() Örn:Future ![]() Ağ Ambigramlar Yine zincir ambigram örneklerinin süreklileştirilmiş olanları denebilir ![]() ![]() ![]() Örn: Continuity ![]()
![]() |
Cevap : Ambigram |
![]() |
![]() |
#2 |
Atlıkarınca
|
![]() Cevap : Ambigrambunun anlamının ambigram olduğunu bilmiyordum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Ambigram |
![]() |
![]() |
#3 |
Aragorn561
|
![]() Cevap : Ambigrammelekler ve şaytanlar'ı izliyordum orada adı geçti araştırdım buldum |
![]() |
![]() |
|