![]() |
Gevrek Simit-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gevrek Simit-Yemek TarifleriMALZEMELER 1 kg un 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30gr) 3 su bardağı ılık su 1 çorba kaşığı tuz 3 çorba kaşığı pekmez YAPILIŞ TARİFİ Bir su bardağı ılık suda mayayı eritin ![]() ![]() 1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın ![]() ![]() ![]() Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin ![]() Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gevrek Simit-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gevrek Simit-Yemek TarifleriTINTIŞ ÇORBASI Malzemeler 3 yemek kaşığı mısır unu 1 yemek kaşığı tereyağı 200 gr kıyma 1 yemek kaşığı salça 5 su bardağı su tuz, karabiber TINTIŞ ÇORBASI TARİFİ Su ve tuzu bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|