![]() |
Biberiye Soslu Pirzola-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberiye Soslu Pirzola-Yemek TarifleriMalzemeler • ½ kg Pirzola • 2 adet kuru soğan • 2 yemek kaşığı tereyağ • 1 çay kaşığı kimyon • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • 2 yemek kaşığı sirke • 1 yemek kaşığı biberiye • 2 adet domates • tuz?karabiber Tarif Kuru soğanı yemeklik doğrayın ![]() Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ![]() Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Soğanlar renk alınca içine sirkeyi, biberiyeyi, ekleyip, kavurmaya devam edin ![]() Tuz-karabiberi, kırmızı pul biberi, doğranmış domatesi ekleyip, kavurun ![]() ![]() Yağsız tavayı kızdırıp, pirzolalara renk verdirin ![]() ![]() Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında pirzolaların üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|