Yağlı Köfte(Antep)-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Köfte(Antep)-Yemek TarifleriYAĞLI KÖFTE ![]() M a l z e m e l e r * 500 gr köftelik ince bulgur, * 1 adet büyük baş soğan * 1-2 adet domates, * 4-5 diş sarımsak, * 2 adet yeşilbiber, * 2 adet taze kırmızı biber, * 1 yemek kaşığı biber salçası, * 1 yemek kaşığı d salçası, * Yarım çay kaşığı karabiber, * Yarım çay kaşığı yenibahar, * Yarım çay kaşığı tarçın, yarım yemek kaşığı tatlı tozbiber, * 1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin, *Yarım çay bardağı zeytinyağı, * Az su ve tuz HAZIRLANIŞI: Yayvan bir kaba köftelik bulgur konur Soğan, sarmısak, yeşil ve taze kırmızı biberler doğranır Domateslerin kabuğu soyulur Küp küp doğranır Bir kısmı köftenin üzerine atılır Diğer malzeme (yağı hariç) ilave edilerek yoğurulur Köfte yoğrulurken suyu çekildikçe domates ilave edilir Yumuşayıp yenecek gibi olunca, yağları ilave edilir (sonunda tuzu ve yumuşaklığı az bulunursa, su konarak kıvamlandırılır) Çiğ köfte gibi avuç içinde sıkarak şekil verilir Marul-maydanoz tere-turp v s ile süslenerek servis yapılır |
|
Yağlı Köfte(Antep)-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Köfte(Antep)-Yemek TarifleriHUMUSLU ŞİŞ KÖFTE MALZEMELER 500 gr kıyma, 2 dilim bayat ekmek içi 1 çay bardağı süt, 2 taze soğan 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı köfte baharı, tuz 1 su bardağı haşlanmış nohut 3 diş sarımsak, 1 çay bardağı tahin 1 5 yemek kaşığı limon suyuHUMUSLU ŞİŞ KÖFTE TARİFİ Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak süzün Taze soğanları temizleyip kıyın Kıymayı çukur bir kaba alın Taze soğan, ekmek içi, zeytinyağının yarısı, peynir ve köfte baharı kıymaya ilave edip yoğurun Köfte harcından yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Hazırladığınız top köfteleri çöp şişlere geçirin Izgarada çevirerek kızartın Humus için, nohutları robotta ezin Sarımsakları soyup ezin 2 kaşık zeytinyağı, tahin, limon suyu, tuz ve sarımsağı nohut püresine ekleyip karıştırın Köfteleri humusla servis yapın![]() |
|
|
|