Patlıcanlı Köfte-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Köfte-Yemek Tarifleri![]() MALZEMELER: 1 kg kıyma Çekilmiş yarım ekmek içi 2 soğan (rendelenmiş) 1 yumurta Kimyon, karabiber, tuz 1 kg patlıcan (küçük) Sıvıyağ 200 gr taze kaşar peyniri ![]() YAPILIŞI: Kıyma, ekmek içi, soğan, yumurta ve baharatları yoğurarak köfte harcını hazırlayın Patlıcanları soyup bütün olarak sıvıyağda kızartın (Karnıyarık için hazırladığınız gibi) Patlıcanların saplarını folyoyla sarın![]() ![]() Bir tabağa köfte harcından alıp yuvarlak olarak açın ve ortasına patlıcanı koyun Patlıcanı ortasından bıçakla keserek içine kaşar peynirini doldurun ve sonra köfte harcını patlıcanın üstünü tamamen kaplayacak şekilde sarın Tüm patlıcanları hazırladıktan sonra bir fırın tepsisine dizip (tepsiyi yağlamanıza veya üstüne sos dökmenize gerek yok)150 derecede yarım saat kadar (köfteleri pişene kadar) pişirin![]() Patlıcanlı bütün yemekler gibi bu da benim favorilerim arasında Hem göze hem mideye en iyi şekilde hitap ettiğinden misafirler için de çok uygun bence Afiyet olsun! |
|
Patlıcanlı Köfte-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Köfte-Yemek TarifleriPatlıcanlı Köfte Malzemeler : 2 adet patlıcan 1 çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı yarma 1 soğan 1 çorba kaşığı salça Hazırlanışı : 2 adet patlıcanı küp olarak kesin Tavaya sıvıyağı alın ve patlıcanları kızartın 2 su bardağı yarmanın üzerine sıcak su ilave edin ve yarmayı demlendirin Yarmayı demlendirdikten sonra fındık büyüklüğünde parçalar kopartın elinizle yuvarlayın 1 adet soğanı yemeklik kesin ve tencereye sıvıyağı alın ve soğanı kavurun![]() Soğan kavrulduktan sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin ve kavurmaya devam edin Üzerine yarmaları ilave edin ve üzerine sıcak su ilave edin ve üzerine kızarmış olan patlıcanları ilave edip kaynamaya bırakın Daha patlıcanlı köfteyi servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edin |
|
|
|