Havuclu Tırtıl Mantı-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuclu Tırtıl Mantı-Yemek TarifleriKullanılan malzemeler :Süre yarım saat falan Zorluk Derecesi: azcık zor Kaç Kişilik 6 kişilik HAMURU ICIN MAZEMELER: 2 Yumurta 1,5 Su bardagi ilik su 2 yemek kasigi siviyag Arzuya göre tuz Aldigi kadar un HARCI ICIN MAZEMELER: 300grKiyma 3 Ortaboy havuc 1 Büyük sogan rendesi 3 Dis sarimsak 1 Tutam maydonoz 1 Cay kasigi karabiber 1 Cay kasigi pulbiber Havucu kavurmak icin siviyag Arzuya göre tuz SERVISI ICIN: 500grYogurt 1 Dis sarimsak Bir tutam tuz ÜZERINE GEZDIRMEK ICIN: 2 Yemek kasig tereyag 1 Tatli kasigi kirmizi toz biber[*]1 Tatli kasigi pulbiberTarifin HazırlanışıHAZIRLANISI: Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,siviyaginizi alinTuz ve unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yogurarak 8 esit parcaya bölüp yuvarlayinSiz ic harci mazemelerini hazirlayana kadar dinlenmesi icin üzerine islak bez örterek bekletin Siviyagda havuc rendesine tuz ve sarimsagi ekleyerek güzelce kavurun,sogumaya birakinKiymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kiyinRendelediginiz sogani ilave edinTuzunu ayarlayip,sogumus olan havuclari ilave ederek güzelce yogurun Hamurlari teker teker acarak resimde görüldügü gibi su bardagi agziyla bardagi bastirarak kesinOrtasina harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatli catalini bastirarak kapatip,tirtil seklini verin Yufkanin kenarlarindan artan yufka parcaciklarini ziyan etmemek icin bir sonraki acacaginiz hamura katarak diyer yufkanizi acinHazirladiginiz mantilari kaynamis tuzlu suda haslayarak servis tabaginiza alinYogurda sarimsaklari incecik dögerek tuz ile ilave ederek karistirin Tavaya tereyagini kizdirip,pul ve tatli kirmizi biberi yagda hafif cizirdayacak kadar yakinÖnce yogurdu mantinin üzerine koyup,sonra tereyagini tüm mantinin üzerine gezdirip,sicak servise sunun[*]Afiyet olsun |
|