Lezzetli Ve Kolay Pirzola Rostosu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzetli Ve Kolay Pirzola Rostosu TarifiLezzetli Ve Kolay Pirzola Rostosu Tarifi ![]() Malzemeler: 1 kilo koyun pirzolası 1 yemek kaşığı Vita Biraz tuz ve biber ![]() 1 yemek kaşığı domates salçası veya rendelenmiş iki büyük domates ![]() Yapılışı : Kasap tarafından hazırlanan pirzolaları birbirinden ayır*mayıp Bütün olarak alın İki ucunu birbirine bağlayın Pir*zolaya taç şekli verin Derin bir tencereye yağı, sulandırıl*mış salçayı veya rendelenmiş domatesleri koyun Her iki*sini de suyunu çekip sadece yağı ile kalıncaya kadar kay*natın Sonra pirzolayı koyun 1 bardak su ilâve edin Et suyunu kısmen çekinceye kadar pişirin Sonra az suyu ile birlikte tepsiye alın Ara sıra kendi suyu ile ıslatarak orta hararetli fırında kızartın Pişen pirzolanın şeklini hiç boz*madan servis tabağına alın Ve resimde görüldüğü şekilde veya arzu ettiğiniz susuz pişirilmiş mevsim sebzeleri ile birlikte servis yapın![]() |
|
|
|