Lezzetli Ve Kolay Ciğer Yahnisi Tarifi Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzetli Ve Kolay Ciğer Yahnisi Tarifi Ciğer Yahnisi Nasıl YapılırLezzetli Ve Kolay Ciğer Yahnisi Tarifi Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır Malzeme : 1 büyük kuzu ciğeri takımı, 3 yemek kaşığı yağ (tereyağ), 2 soğan, 2 demet taze soğan, 2 demet dereotu, 2 bardak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, Tuz Yapılış : Ciğerleri yıkadıktan sonra gırtlak kısmını kesip atınız Takımı, karaciğer, yürek olarak parçalara ayırınız Kuşbaşı şeklinde doğrayınız Tencereye yağı, ay biçimi doğranmış soğanları koyunuz Soğanlar sararmadan 3-4 dakika kavu*runuz Sonra doğranmış ciğerleri, küçük küçük doğranmış taze soğanları tuzu da katınız 5-10 dakika daha, arada bir karıştırarak, pişirdikten sonra suyu, domates salçasını ko*yunuz Orta harlı ateşte 1-1,5 saat bırakınız Ciğerler yumuşayıp pişince, kıyılmış dereotunu ko*yunuz Hepsini bir kere karıştırdıktan sonra tabağa alınız Not : Tavuktan kalan but ve suyunu da istediğiniz yer*de kullanınız |
|