![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() Toraman kofte ![]() Malzemeler 500 gr kiyma 100 gr bayat ekmek 100 gr kuru sogan 300 gr tamyagli yogurt 1 Adet yumurta aki 1 adet yumusak domates 100 gr domates salçasi 100 gr tereyagi 4 Adet patates Karabiber-tuz-corek otu 1 adet yufka Yapilis Tarifi Kiyma,bayat ekmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesler iyice yikanir biraz haslanir ![]() ![]() Firindan çikip servis tabagina aldigimiz köftelerin yanina patatesler ve yogurt konur üzerine ise domates sosumuz konduktan sonra servis edilir ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() Bulgurlu dogu koftesi ![]() Malzemeler 1/2 kg yagsiz kiyma 1 çay bardagi ince bulgur 1 adet sogan sivi yag 1 çay kasigi kirmizibiber 1 çay kasigi karabiber 1 çay kasigi kimyon 1 çay kasigi yenibahar 1 tatli kasigi tereyagi 1 bardak su tuz 1 kasik salça 3 dis sarmisak Püre için: 3-4 Adet patates 1 bardak süt 1 kasik tereyagi muskat tuz Yapilis Tarifi Kiymamizi bir tepsiye alin ve içine ince bulguru ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() Top top kofte ![]() Malzemeler 750gr kıyma 1 adet yumurta 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dilim ekmek içi yarım çay bardağı süt 1 çay kaşığı kabartma tozu* 1 tatlı kaşığı karabiber tuz *kabartma tozu köftelerin yumuşak olmasını sağlıyor* Kızartmak için : 1,5 su bardağı ayçiçek yağı Ayrıca: 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış 1 diş sarımsak, doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı karabiber tuz Hazırlanması: Ekmek içlerini süt ile ıslatın ![]() ![]() ![]() Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın ![]() 1,5 su bardağı yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() Gokkusagi koftesi ![]() Malzemeler: 3 Adet Havuç 3 Adet Patates 2 Çorba Kaşığı Süt 2 Adet Yumurta ½ Kg Az Yağlı Kıyma 1 Adet Soğan 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı 1 Çay Kaşığı Kimyon 5 Diş Sarmısak Tuz Süslemek İçin: 2 Adet Domates 3-4 Adet Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 2 Dilim Bayat Ekmek İçi 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Sos İçin: 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 3 Diş Dövülmüş Sarmısak 2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Tavuk Suyu Tableti 1 Tatlı Kaşığı Şeker HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım ![]() ![]() ![]() Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilimler şeklinde keselim ![]() ![]() Sos için tüm malzemeyi karıştıralım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() KÖftelİ Patlican Ezme ![]() ![]() Malzeme: 4 patlıcan 4 sivri biber 1 kase kiraz domates 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak zeytinyağı tuz köftesi için: 400 gr kıyma 1 soğan 1yumurta kurutulmuş ekmek tuz,karabiber kimyon HAZIRLANIŞI: Patlıcanları közleyerek kabuklarını soyun ![]() halka halka doğrayın ![]() ![]() sarımsaklı yoğurt dökün ![]() kızartın ![]() ![]() kızarttığınız yağda çeri domatesleri çok az soteleyerek yemeğinizin üzerine koyarak süsleyin ![]() Soğutmadan servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() HasanpaŞa KÖftesİ ![]() ![]() Malzeme: 300 gr ![]() 1 yumurta 1 soğan kurutulmuş ekmek 1 çorb ak ![]() tuz,köfte baharı Püresi için: 3 patates 1 çay b ![]() kaşar rendesi tuz HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına 300 gr ![]() ![]() ilave edip tuzunu ve köfte baharı ilave edip yoğurun ![]() Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın elinizle yuvarlayın ve ortasını hafifçe bastırın ![]() Fırın tepsisini yağlayın ve köfteleri bu şeklide hazırlayın fırın tepsisine dizin ![]() Önceden ısıtılmış 200 decelik fırında köfteleri pişirin ![]() Püresi için ise,patatesleri haşlayın ve rendeleyip bir karıştırma kabına alın ![]() 1 çay bardağı sütü alın üzerine kaşar peynir rendesi ve tuzu ilave edip karıştırın ![]() Fırından köfteleri çıkartın ![]() sıkın,kaşar rendesini patateslerin üzerine ilave edin ve kaşarların üzerine kızarana kadar pişirin ![]() Sosu için ise sıvıyağ, salçayı ve suyu ilav edip bir sos elde edin ![]() Servis tabağına pişen köfteleri alın ve sosunu da servis tabağına alın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() SÜprİz KÖfte ![]() ![]() Malzeme: 2 su b ![]() 1 tatlı k ![]() 1 yumurta 100 gr ![]() 1 çorba k ![]() 3 haşlanmış patates Tuz köftesi için : 150 gr ![]() Domates sosu için: 2 domates 2 kesme şeker 2 diş sarımsak 1 defne yaprağı zeytinyağı üzeri için: tereyağı toz kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Bir kaba bulguru alın üzerine sıcak su ekleyerek bir kapakla kapatın ve şişmesini sağlayın ![]() 3 adet patatesi haşlayın ve rendeleyin ![]() Şişen bulgura patatesleri,irmiği,1 tatlı kaşığı kırmızı biberi,1 adet yumurtayı ve 100 gr ![]() ilave ederek yoğurun ![]() kopartıp ortasını elinzli bastırarak havuz açın ![]() Köftesi için 150 gr ![]() ![]() Üzerine tuz,karabiber ekleyerek köfteyi yoğurun ![]() Köfteleri ceviz büyüklüğünde şekil verin ![]() Tavaya köfteleri alın ve az yağda pişirin ![]() BUlgurlu topların ortasIna köfteleri yerleşetirin ![]() Üzerine kapatın ve şekilde köfeteler bitene dek tekrarlayın ![]() Tenceye kaynamış olan suyu alın ![]() bulgurlu topları alın ve haşlayın ![]() Sosu için ise domatesleri yemeklik doğrayın ![]() Tavaya sıvıyağı alın ![]() kıyılmış sarımsakları,defne yaprağını,2 adet kesme şekeri ilave ederek bir sos elde edin ![]() Servi tabağına köfteli bulgurlu topları alın üzerine domatesli sos dökerek servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() Yahnİ KÖfte ![]() ![]() MALZEMELER: 250 gr kıyma 2 su b ![]() 1 çorba k ![]() 1 yumurta 1 su b ![]() 1 su b ![]() 1 kuru soğan 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() pulbiber,karabiber sıvaıyağ,tuz HAZIRLANIŞI: Yahni köfte için ilk olarak karıştırma kabına bulgur alınır biraz ılık su ilave edilir ![]() unu ve yumurtası da ilave edilerek yoğrulur ![]() büyüklüğünde yuvarlanır ![]() ![]() üzerine doğranmış soğanlar alınır ![]() ![]() üzerine sıcak su ilave edilir ![]() ![]() 10 dakika piştikten sonra haşlanmış nohut ve kuru fasülye de eklenek pişirilir ![]() reyhanla sos yapılarak üzerine dökülür ve sıcak servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() Sİnİde İÇlİ KÖfte ![]() ![]() Malzeme: 3 su b ![]() 3 patates 2 çorba k ![]() 250 gr ![]() tuz, karabiber pul biber İç harcı için: 350 gr ![]() 3 soğan 1 su b ![]() 1 tutam maydanoz tuz, karabiber zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına 3 su bulguru alın üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin üzerini kapatın ![]() Bulgur demlenin üzerine 250 gr ![]() ![]() Üzerine haşlanmış patasesi rendeleyin ![]() 2 çorba kaşığı biber salçası ilave ederek yoğurun ![]() İç harcı için tavaya küp keslimiş 3 adet soğanı alın ![]() Üzerien kıymayı ekleyin ![]() 1 tutam maydonoz ekleyerek bir iç harç oluşturun ![]() Yuvarlak bir fırın tepsisine bulgurlu harcı yayın ![]() Üzerine kıymalı harcı yayın ![]() Üzerine tekrar bulgurlu harcı yayarak kapatın ![]() Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() Ispanakli Dalyan KÖfte ![]() ![]() MALZEMELER: 500 gr kıyma 1 soğan 1 yumurta tuz,karabiber köfte baharı İç harcı için: 1 demet ıspanak yaprağı 1 soğan 2 diş sarımsak 1 havuç zeytinyağı tuz,karabiber muskat HAZIRLANIŞI: İlk olarak soğanlar ve havuçlar doğranır ![]() ![]() ıspanaklar da iri iri kıyılarak ilave ediilr ve sotelenmeye devam edilir ![]() ![]() kıyma bir kaba alınır ![]() ilave edilerek yoğrulur ![]() verilerek ortası açılır ![]() konularak kapatılır ![]() fırına verilir ![]() ![]() en alt katına erişte konur ![]() çıkarılıp yuvarlak yuvarlak kesilir ![]() üzerine salça ile servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() KaŞarli Pirasali KÖfte ![]() ![]() Malzeme: 2 orta boy pırasa 350 gr ![]() 1 yumurta 100 gr ![]() 1 tutam maydanoz tuz, karabiber kimyon kurutulmuş ekmek 1 kase yoğurt domates HAZIRLANIŞI: Pırasaları çok ince oalrak kesin ve tavaya alıp soteleyin ![]() Sotelenen pırasaları karıştırma kabına alın ![]() Üzerine 350 gr ![]() ![]() maydonozu tuz ve baharatları ilave edin ![]() 1 adet yumurtayı kırın üzerine alabildiği kadar kurutulmuş ekmeği ilave edin ![]() Üzerine küp kesilmiş kaşar peyniri ekleyerek yoğurun ![]() Köfteye şekiller vererek sıvıyağda kızartın ![]() Servis tabağına yoğurdu alın üzerine kızartılmış kaşarlı pırasalı köfteleri dizerek servis edin ![]() --->: KöfteLer frmacil sayfa 2iki --->: KöfteLer |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() ÇİĞ KÖfte ![]() ![]() Malzeme: 750 gr ![]() 500 gr ![]() 2 kuru soğan domates salçası biber salçası isot maydanoz taze nane taze soğan tarçın HAZIRLANIŞI: Geniş bir tepsiye isotu alın ![]() Üzerine tarçın ekelyin ve karıştırın ![]() Üzerine çok ince kesilmiş soğanları alın ![]() Elinizle iyice yoğurun ![]() Üzerine 750 gr ![]() ![]() Üzerine bulguru kıvamına göre ekleyin ![]() Yoğururken üzerine buzlu su ile yoğurmaya devam edin ![]() yoğuru ![]() Üzerine çok ince kesilmiş maydonozu ve salçayı ekleyip tekrar yoğurun ![]() Servis tabağına yeşillikleri alın üzerine parça parça çiğ köfteleri ekleyerek servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() Etsİz ÇİĞ KÖfte ![]() ![]() Malzeme: 2 su b ![]() 2 soğan 1-2 diş sarımsak 2 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() pul biber karabiber kimyon 5-6 dal taze soğan Yarım demet maydanoz Tuz HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına isotu alın ![]() ![]() Üzerine ince kesilmiş sarımsakları ekleyin ![]() Üzerine domates ve biber salçası ekleyin ![]() Baharatları ekleyin ![]() 2 su bardağı bulguru ekleyin ![]() ![]() Elinizle yoğurun ![]() Servis tabağına etsiz çiğ köfteyi alın ![]() Üzerine taze soğan ve maydonoz ekeleyin ![]() Kıvırcık ile servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() Pazili KÖfte ![]() ![]() Malzeme: yarım kg pazı yarım kg yoğurt 2 diş sarımsak 2 su b ![]() 1,5 su b ![]() 2 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 1 soğan kırmızı biber,tuz HAZIRLANIŞI: Önce bulguru kapaklı bir kaba alıp üzerine sıcak su dökerek demlenmeye bırakın ![]() soğanı ve ardından da doğranmış pazıları ilave ederek soteleyin ![]() arzuya göre reyhan,tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun ![]() ara ara sıcak su ilave ederek köfte kıvamına getirin ![]() büyüklüğünde köfteler yapıp sıcak suda haşlayın ![]() Tabağın altına pazıyı dökün ![]() onun üzerine de köfteleri yerleştirin ![]() döküp sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Köfteler-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteler-Yemek Tarifleri![]() KaŞarli Rulo KÖfte ![]() ![]() Malzeme: 300 gr ![]() 1 soğan 1 yumurta 1 kase kaşar peyniri alabildiği kadar galeta unu tuz, karabiber kimyon Garnitürü için: brokoli karnabahar havuç sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Kıymayı soğan,yumurta,tuz,baharat ve galeta unu ilave ederek köfte kıvamına getirin ![]() ![]() dikdörtgen şekilde yerleştirin ![]() yarısını serpin ![]() ![]() rendesi ile kaplayıp streç filme sarılı olarak buzdolabına kaldırın ![]() Buzlukta bir gece kalan köfteyi ertesi gün dilimleyerek teflon tavada pişirin ![]() yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|