![]() |
Fırında Sarımsaklı Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sarımsaklı Tavuk TarifiFırında Sarımsaklı Tavuk Tarifi ![]() Malzemeler •4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but •1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 3-4 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek) •100 gr tereyağı •4 diş sarmısak (iyice dövülmüş) •8-10 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak) •1 çay kaşığı tuz •1 çay kaşığı karabiber Fırında Sarmısaklı Tavuk Yapılışı Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım ![]() ![]() ![]() Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim ![]() ![]() Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|