Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzusu, süt, yapılır

Süt Kuzusu Kapama Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süt Kuzusu Kapama Nasıl Yapılır




Süt Kuzusu Kapama nasıl yapılır Süt Kuzusu Kapama tarifi

Malzemeler :

1 kg süt kuzusu

2 Demet dereotu

1 adet soğan

30 adet taze soğan

1 kahve fincanı su

Yeteri kadar tuz

Tarif :

Süt kuzusunun kol tarafından yada böbrek yatağı bölümünden bir kiloluk bir parça alın ve kemikli olarak, yumurta iriliğinde doğrayınız

İyice yıkayarak bir kenara süzülmeye bırakınız

Yıkanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze soğanlarla, kabuğu soyulduktan sonra dörde bölünmüş kuru soğan, ince ince kıyılmış dereotunu ve eti bir tencereye koyunuz

Üzerlerine 1 kahve fincanı su döktükten ve tuz ekledikten sonra, tencerenin kapağını örtünüz

Et yumuşak bir durum alıncaya kadar bir buçuk saat hafif ateşte pişiriniz

Et pişince hemen servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.