![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriACMA MALZEMELER 1 bardak ılık su 1 paket yaş maya 1 bardak süt 1 bardak sıvı yağ 3 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz un yumurta HAZIRLANIŞI 1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKır Pidesi Malzemeler 5 1/2 Su bardağı Un (600 gr) İç Malzemeleri: 250 gr kıyma, 1 adet orta boy soğan, 1 adet orta bor domates, 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için), Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber 3/4 çorba kaşığı Kuru pakmaya (12 gr) 1 1/4 su bardağı ılık süt (250 gr) 1 adet yumurta (50-55 gr) 2 çay kaşığı tuz (6 gr) 1/4 paket margarin (60 gr) 2/3 kahve fincanı zeytinyağı (40 gr) 3/4 tatlı kaşığı toz şeker (4 gr) Yapılışı Pakmaya ' yı ılık su içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dakika kadar bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKadayıf Böreği MALZEMELER 1/2 kg süt 5-6 adet sosis 4 adet yumurta 1 çay bardağı su 300 gr çiğ kadayıf 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi kekik, karabiber HAZIRLANIŞI Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriÇiğ Börek Malzemeler: - 10 kahve fincanı un, - 2 yemek kaşığı zeytinyağı, - 2 yemek kaşığı yoğurt, - 1 adet yumurta, - 1 yemek kaşığı sirke, - Tuz, - 2 su bardağı sıvıyağ, İçi için : - 1/2 kg ![]() - 1 adet soğan, - Tuz, karabiber ![]() Yapılışı: Soğanı rendeleyip tuz ve karabiberle iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKolay Pizza MALZEMELER 4 kişilik 12 dilim kepek ekmeği 200 gr mantar 200 ger yağsız dana kıyma 2 adet sivribiber 1 adet iri domates 1 adet soğan 3-4 diş sarımsak 12 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 çorba kaşığı tereyağı kekik karabiber tuz HAZIRLANIŞI Soğanı ince doğrayın, sarımsakları ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKol Böreği Malzemeler: 1 kg patates, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, yarım demet taze soğan, 1 bardak yoğurt, yarım paket margarin, 1 kg hazır yufka, tuz , karabiber Yapılışı: Patatesleri haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKabak Böreği Malzemeler : 4 adet yufka 3 adet kabak 2 bardak süt 2 yumurta 1 demet dereotu 100 gram beyaz peynir ¾ su bardağı sıvıyağ Yapılışı : Harç için kabakların kabukları soyulur ve rendenin kalın tarafıyla rendelenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Börek pişerken fazlaca su bıraktığı görülür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKadayıf Böreği Malzemeler : 1/2 kg süt 5-6 adet sosis 4 adet yumurta 1 çay bardağı su 300 gr çiğ kadayıf 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi kekik, karabiber Yapılışı : Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTart Hamuru Malzemeler : 250 gr un 1 adet yumurta 125 gr margarin 1 limonun rendesi 75 gr pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yapılışı : Un, kabartma tozu ve şekeri eleyip ortalarına yumurta, limon rendesi ve margarini koyun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTalaş Böreği Malzemeler : Yarım kg koyun eti 12 Adet baklava yufkası 1 küçük havuç 1 paket margarin 1 küçük kutu konserve bezelye 2 baş soğan 1 demet maydanoz 2 domates (veya 1 tatlı kaşığı domates salçası) tuz, karabiber Yapılışı : Doğranmış soğanları 3 kaşık margarinde öldürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etler iyice pişince soğumaya alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriYayla Böreği Malzemeler : 30 adet hazır baklava yufkası 2 baş soğan yarım kilo yağsız kıyma 1 paket margarin tuz, karabiber Yapılışı : Margarini bir tavada eritip bir kenarda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baklava yufkalarını üst üste koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN ! --->: HamuR işleri frmacil sayfa 2iki --->: HamuR işleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriParçalı Börek Malzemeler : 1 su bardağı yumurta sarısı 1 su bardağı zeytinyağ 2 su bardağı su margarin un tuz Yapılışı : Margarin hariç diğer malzemeleri bir tepsiye koyup, yumuşak bir hamur haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Dört katlı hamurun uçlarını içeri doğru katlayarak kare şekline sokun, sonra buzdolabına koyup 15-20 dakika dinlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPaşa böreği Malzemeler : Yufkası için : 1 yumurta 1/2 çay bardağı su biraz tuz aldığı kadar un içi için : 100 gr kıyma Yarım demet maydanoz 1 küçük baş soğan 1 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı) biraz tuz biraz karabiber 500 gr yoğurt bir yemek kaşığı tereyağı biraz kırmızıbiber Yapılışı : Hamurun malzemesini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() İçinin hazırlanışı: Kıymayı ve soğanı iyice kavurun ![]() Hazırlanan yufkalar az miktarda haşlayın ve bir kat yufka bir kat iç olacak şekilde bir orta boy tepsiye koyun ![]() ![]() Üzerine bolca yoğurt döküp üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPatates Ekmeği Malzemeler : 2 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2 ![]() 4 adet orta boy patates 2 adet orta boy soğan 1 demet maydonoz 1 su bardağı peynir(isteğe bağlı) kabartma tozu tuz kekik nane kırmızı biber Yapılışı : Patatesleri fındık iriliğinde, soğanları da yemeklik doğrayalım ![]() ![]() ekleyip karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPatates Böreği Malzemeler : 600 gr patates 1 bardak süt 1 ![]() hindistancevizi rendesi tuz,karabiber Yapılışı : Patatesleri tuzlu suda haşlayıp, sıcak sıcak kabuklarını soyun, püre yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
|