Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Börek Nasıl YapılırPatlıcanlı Börek nasıl yapılır Patlıcanlı Börek tarifi Malzemeler : 1 çorba kaşığı margarin 1 adet kuru soğan 250 gr kıyma 2 adet patlıcan 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet maydonoz 3-4 adet yufka Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su Ayçiçekyağı Üzerine: 1 adet yumurta sarısı Tarif : Soğanı küçük küçük doğrayıp, sote ediniz Kıymayı ekleyiniz Rengi değişene kadar kavurunuz 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve karabiber ile ince ince doğranmış maydonozu ilave edip, ateşten alınız Közlediğiniz ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küçük küçük doğrayıp, kıymalı harcın üzerine ekleyiniz Ayrı bir yerde yarım su bardağı sütü, suyu ve ayçiçekyağı karıştırınız Yufkayı temiz ve düz bir zemine seriniz Bir fırça yardımıyla sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürünüz Yufkayı, yuvarlak kenarları ortada birleşecek şekilde katlayınız Kuru yerlerine sütlü karışımdan sürünüz ve 4 e kesiniz Her bir karenin içine patlıcanlı harçtan koyunuz Kenarları içe doğru kapatınız Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye sürünüz diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayınız Üzerine yumurta sarısı sürünüz Önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında pişiriniz |
|