Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatalı, hamur, işleri, kalpli, pastapasta, tarifleri

Kalpli Çikolatalı Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalpli Çikolatalı Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri









Kek malzemeleri:

2 + 1/3 su bardağı un
1 su bardağı kakao
1 + 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
12 silme yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
2 su bardağı kahverengi şeker
2 tatlı kaşığı vanilin
4 yumurta, oda sıcaklığında
1 + 1/2 su bardağı süt + 1,5 yemek kaşığı limon suyu
çikolatalı sos malzemeleri:

1 küçük kutu (200ml) çiğ krema (marketlerin süt bölümünde)
200gr bitter çikolata
hazırlanması:

keki hazırlamaya başlamadan 10 dakika önce sütü ve limon suyunu bir kapta karıştırın sırası gelene kadar bir kaşık ile ara ara karıştırmaya devam edin böylece (buttermilk) kesilmiş süt elde edin
2 kek kalıbını (22cm, 9") yağlayıp unlayın tabanlarına yağlı kağıt serin
geniş bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın
ayrı bir kaba tereyağını alıp mikser yardımıyla iyice karıştırın kahverengi şekeri ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin
yumurtaları teker teker ekleyin her eklemeden sonra iyice özleşmelerini sağlayın
fırını 175C'ye getirin mikserin hızını en düşüğe alın üç seferde kesilmiş süt ile dönüşümlü olarak yumurtalı karışıma ekleyin (ekleme işlemine unlu karışımla başlayıp yine aynı karışımla bitirmelisiniz)
karışımı kalıplara paylaştırın ısınmış fırında yarım saat pişirin
bu arada bir tavada krema ile çikolatayı eritin ara ara bir kaşıkla yavaşça karıştırarak ılınmasını sağlayın
kekler pişince kalıplarından çıkartmadan 15 dakika soğutun soğuyunca kalıptan çıkarın katların arasına sostan sürüp yapışmaları için elinizle hafifçe bastırın pastanın üzerini de aynı sos ile kaplayıp tamamen soğutun ve süsleyin
not: bir fırın tepsisinin üzerine fırın telini yerleştirir, kek kalıplarını da bunların üzerine alıp sosunu dökerseniz telden tepsiye dökülen sosları kaşıkla toplayıp tekrar kullanabilirsiniz böylece sos ziyan olmaz

alıntı


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.