Açma-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Açma-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriAçma Malzemeler
Tarif Mayayı ılık süt veya ılık su ile erittikten sonra yumurta, un, toz şeker ve tuzu ekleyip hamuru hazırlayalım 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirildikten sonra üst üste katlayarak uzun fitiller hazırlayın Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin Tezgahın üzerini yağlayın ve yuvarlak hamur parçalarını 20 cm çapında açın Üzerlerine margarin sürün, bir ucundan kıvırarak rulo yapın, burarak katlayın, uçlarını birleştirin ve halka şeklini verin Açmaları yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 25-30 dakika mayalanmaya bırakın Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çöreoto ile süsleyerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin |
|