Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açmapasta, hamur, işleri, tarifleri

Açma-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Açma

Malzemeler
  • 20gr Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası),
  • 4,5 su bardağı un (500 g)
  • 50 g margarin
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker (10 gr)
  • 1 çay kaşığı tuz (2 g)
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı ılık su veya süt (300 g)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için

Tarif

Mayayı ılık süt veya ılık su ile erittikten sonra yumurta, un, toz şeker ve tuzu ekleyip hamuru hazırlayalım 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirildikten sonra üst üste katlayarak uzun fitiller hazırlayın Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin Tezgahın üzerini yağlayın ve yuvarlak hamur parçalarını 20 cm çapında açın Üzerlerine margarin sürün, bir ucundan kıvırarak rulo yapın, burarak katlayın, uçlarını birleştirin ve halka şeklini verin Açmaları yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 25-30 dakika mayalanmaya bırakın Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çöreoto ile süsleyerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.