Jöleli Krep Pasta Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli Krep Pasta TarifiJöleli Krep Pasta Tarifi Malzemeler Krep için : 1 Su bardağı süt 1 Su bardağı un 2 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı margarin Tuz Jöle için : 700 gr çilek 1/4 Su bardağı tozşeker 20 gr yaprak jelatin 2-3 Çorba kaşığı süt Krem şanti Hazırlanışı Unu, yumurtayı, tuzu ve sütü çırpın Margarini eritin ve teflon bir tavayı erimiş margarinle yağlayın Kepçeyle karışımdan alıp, tavaya dökün Krepleri iki yüzünü de pişirin(toplam 20 adet krep hazırlamalısınız) Jöle için yaprak jelatini soğuk suda eritin Çileklerin yarısını şekerle birlikte robottan geçirin Jöleyi sütle inceltin Jöleyi küçük küçük dilimlenmiş çilekleri üzerine gezdirin Buzdolabına alıp, soğutun Dikdörtgen bir kek kalıbına kenarları dışarı taşacak şekilde birkaç tane krep yerleştirin Kalan çileklerin yarısını da ikiye kesin Keke kalıbına kat kat jöle, çilek ve krep yerleştirin Pastayı buzlukta 2 saat bekletin Üzerini krem şanti ile ve artan çileklerle süsleyip, servis yapın |
|