![]() |
Ümit Usta Elmalı Kurabiye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ümit Usta Elmalı Kurabiye TarifiELMALI KURABİYE Ümit Usta 4 adet elm 4 çorba kasığı tozşeker, 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 350 gram un (yaklaşık 4 su bardağı) 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 paket (125 gr) Teremyağ 1 tatlı kaşığı tarçın 1 avuç fındık ya da ceviz içi Üzeri için: Pudra şekeri Yoğurdu, sıvıyağı, Teremyağını ve kabartma tozunu iyice karıştırıp, alabildiği kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ![]() Üzerine nemli bir bez örtüp, 45 dakika kadar dinlendirelim ![]() Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim ve tozşeker ile birlikte karıştırıp, bir taşım kaynatalım ![]() Ateşten alıp, tarçın ve fındığı ilave edelim ![]() Dinlendirdiğimiz hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içi kadar açalım ve yarısına elma harcını koyup, diğer yarısını poğaça gibi üzerine kapatalım ![]() Yağladığımız fırın tepsisine dizip, üzerleri pembe renk alıncaya kadar fırınlayalım ![]() Fırından çıkartıp, soğumasına yakın üzerine elediğimiz pudra şekerini serpelim ![]() Soğuk olarak, servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|