|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
böreğipasta, hamur, işleri, tandır, tarifleri |
![]() |
Tandır Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tandır Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTandır Böreği Malzemeler - Hamuru İçin; - 8 su bardağı un - 3 su bardağı su - 4 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı yoğurt - 250 gr ![]() - 2 yemek kaşığı tahin - 1,5 tatlı kaşığı tuz - Harcı İçin; - 500 gr ![]() - 2 orta boy soğan - Yarım demet maydanoz - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 çay kaşığı kırmızı pul biber - 1,5 tatlı kaşığı tuz - Üzeri İçin; - 1 adet yumurta - Çörek otu Süre:70 dk - 8 KişilikYapılışıTahin ve tereyağı hariç hamuru için verilen tüm malzeme ile kulak memesinden biraz daha katı bir hamur hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Eritilmiş ve soğumuş olan tereyağını tahinle iyice karıştırıp bölüştürerek, üç hamura fırça ile sürün ve üçünü ayrı ayrı rulo şeklinde sarıp, kendi çevresinde döndürerek spiral biçimde sarın ![]() ![]() Harcı için soğan ve maydanozları incecik kıyın, zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() Dinlenmiş hamurları, unlanmış masada oklavayla yarım cm ![]() ![]() ![]() Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin |
![]() |
![]() |
|