Krep Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krep Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMALZEMELER 4 kişilik 1 adet yumurta 50 gr un 75 ml süt 1 adet büyük elma 1 adet büyük havuç 6 sap kekik 250 gr kereviz 150 gr krema 6 yemek kaşığı soya yağı 50 gr kavurma 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet orta boy pırasa 1 tatlı kaşığı şeker 3 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı haşlanmış pirinç karabiber tuz HAZIRLANIŞI Un, süt ve yuurtayı hamur hamur haline gitirp, tuz ve karabiberle tatlandırın ve 30 dakika dinlendirin Elmaların çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin Havuç ve kerevizleri de aynı şeklide temizleyip küp küp doğrayın Kekik yapraklarını dallarından ayırın 2 yemek kaşığı soya yağını tencerede ısıtın, havuç ve kerevizi bunun içine atın ve karıştırın Biraz su ekleyip kaynatın Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha pişirin Kekik, elma, krema ve princi pişmeden biraz önce bu karışıma ekleyin Kalan soya yağını bir tavada kızdıırn ve hamurdan 2 krep yapın Hazırladığınız harcı kreplere paylaştırın Krepleri yuvarlayın ve büyük parçalara kesin, borcama yerleştirin Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 200 dereceli fırında yaklaşık 10 dakika pişirin Kavurmayı küçük parçalara bölün, bir tavada ince doğranmış pırasa ile kavurun İçine kalan soya yağını, sirkeyi, tuzu, karabiberi ve şekeri ekleyin Krepleri bu sosla servis edin |
|