![]() |
Bezelyeli Börek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Börek Nasıl YapılırBezelyeli Börek nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •Hamur için : •2 su bardağı un •2 adet yumurta sarısı •2 çorba kaşığı sıvıyağ •Yeterince su •Yarım paket margarin •Tuz •Patates püresi için : •2 adet patates •1 ![]() •Yarım çay bardağı süt •2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri •Tuz •İçine : •1 su bardağı haşlanmış bezelye •1 adet haşlanmış tavuk göğsü •Üzerine : •1 adet yumurta sarısı •2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Tarif : •Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırınız ![]() •Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurunuz ![]() •Hamuru 20 dakikadinlendiriniz ![]() •Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparınız ![]() •Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açınız ![]() •Eritilmiş margarini bir fırçayla her hamur parçasının üzerine sürünüz ![]() •Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste diziniz ![]() •Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek üst üste diziniz ![]() •5 dk ![]() ![]() •Sonra; hamurları merdane yardımı ile tekrar açınız ![]() •Aralarına eritilmiş margarin sürünüz ![]() •Üst üste dizerek buzlukta 10 dk ![]() ![]() •Buzluktan çıkardıktan sonra 3 milimetre kalınlığında açınız ![]() •Püre için hazırladığınız malzemeleri bir çatal yardımı ile ezdikten sonra içine margarini, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ekleyiniz ![]() •Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyunuz ![]() •Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatınız ![]() •Ters çevirerek çok az yağlanmış tepsiye diziniz ![]() •Üzerine 4 cm ![]() ![]() •Çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişiriniz ![]() •Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|