![]() |
Ümit Usta Yufkalı Yaz Pidesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ümit Usta Yufkalı Yaz Pidesi TarifiYUFKALI YAZ PİDESİ Ümit Usta 4 adet yufka 2 çorba kaşığı yoğurt 1/2 su bardağı süt 1 adet yumurta, 1/2 paket Teremyağ Tuz ÜSTÜ İÇİN: 1 adet domates 3 adet sivribiber 1 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kasığı sıvıyağ Haşhaş tohumu İÇİ İÇİN: 1 adet yumurta, 1 su bardağı beyaz peyniri rendesi 1/2 demet maydanoz Karabiber Yoğurdu, yumurtayı, sütü, erittiğimiz Teremyağını ve yeterince tuzu iyice çırpalım ![]() Bir adet yufkayı tezgaha serip, üzerine bu karışımdan bolca sürüp, üzerine ikinci yufkayı yayalım ![]() Dört kat yufkayı bu şekilde üst üste koyduktan sonra, sekiz eşit parçaya bölelim ![]() İnce kıydığımız maydanozları, beyaz peynir rendesini, yumurtayı ve yeterince karabiberi iyice karıştırıp, pidemizin içini hazırlayalım ![]() Sekiz parçaya böldüğümüz yufkaların her bir parçasını geniş taraflarından itibaren, sigara böreği gibi yarısına kadar saralım ![]() Sivri uçlarını da içe katlayalım ![]() ![]() Bu durumda rulo yapmadığımız yufkaların sivri kısımları, havuzların tabanlarını oluşturacaktır ![]() Hazırladığımız iç malzemesinden, bu havuzların orta kısımlarına arzu ettiğimiz kadar doldurup, üzerine yarım dilim domates ve yarım sivribiber koyalım ![]() Etrafta kalan kenar kısımlarına, sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısından bolca sürüp, üzerine haşhaş tohumu serpiştirelim ![]() Önceden ısıttığımız fırında, kızarıncaya kadar pişirip, sıcak sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|