Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, ekmeği, fırın, tarifleri

Fırın Çöreği - Ev Ekmeği Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırın Çöreği - Ev Ekmeği Tarifleri




Fırın Çöreği

Fırın köknar odunla yakılır Un elenip hamur yuğurulur ve mayalanır Fırında düşen köz (kor) fırın tabanına yayılarak ısınma tamamlatılır Hamur teknesinden alman iki yumruk büyüklüğündeki hamur unla pözülenir Yuvarlak hale getirilir Fırın küreği (dadul) ile önceden süpürülen fırına hamurlar yerleştirilir Yaklaşık bir saatte pişme gerçekleşir Bu ekmek mısır veya buğday unundan yapılır Ekmeğe çörek somun, somun ekmeği, karasomun gibi isimler verilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.