Ümit Usta Elmalı Pay Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Elmalı Pay TarifiELMALI PAY Ümit Usta 2 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1/2 paket Teremyağ yeterince un İç malzemesi için: 5 adet elma 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı ceviz içi 2 çay kaşığı tarçın Üzeri için: Pudra şekeri Teremyağını eritelim Ilık haldeyken içine sıvıyağı, tozşekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve yumurtaları koyup, yeterince un ilave ederek, orta sertlikte bir hamur yoğuralım![]() Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim İçine tozşekeri ilave edip, orta kuvvetli ocakta elmalar suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim![]() Ocaktan indirip, içine tarçını ve iri kıydığımız cevizleri katıp, karıştıralım ![]() Yoğurduğumuz hamurdan, limon büyüklüğünde bir parça ayıralım ![]() Geri kalan hamuru, Teremyağ yağı ile yağladığımız ve un serptiğimiz fırına dayanıklı bir tepsinin dibini kaplayacak şekilde yayalım ![]() Hazırladığımız elmalı harcı, hamurun üzerini kaplayacak şekilde serpelim ![]() Ayırdığımız hamur parçasını da rendenin iri gözü ile elma marmeladının üzerini kaplayacak şekilde rendeleyelim ![]() Orta ısılı fırında, kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Soğuduktan sonra, üzerine pudra şekeri eleyip, servis yapalım ![]() |
|
|
|