![]() |
Ümit Usta Elmalı Pay Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ümit Usta Elmalı Pay TarifiELMALI PAY Ümit Usta 2 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1/2 paket Teremyağ yeterince un İç malzemesi için: 5 adet elma 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı ceviz içi 2 çay kaşığı tarçın Üzeri için: Pudra şekeri Teremyağını eritelim ![]() ![]() Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim ![]() ![]() Ocaktan indirip, içine tarçını ve iri kıydığımız cevizleri katıp, karıştıralım ![]() Yoğurduğumuz hamurdan, limon büyüklüğünde bir parça ayıralım ![]() Geri kalan hamuru, Teremyağ yağı ile yağladığımız ve un serptiğimiz fırına dayanıklı bir tepsinin dibini kaplayacak şekilde yayalım ![]() Hazırladığımız elmalı harcı, hamurun üzerini kaplayacak şekilde serpelim ![]() Ayırdığımız hamur parçasını da rendenin iri gözü ile elma marmeladının üzerini kaplayacak şekilde rendeleyelim ![]() Orta ısılı fırında, kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Soğuduktan sonra, üzerine pudra şekeri eleyip, servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|