![]() |
Ümit Usta Çilekli Milföy Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ümit Usta Çilekli Milföy Pastası TarifiÇİLEKLİ MİLFÖY PASTASI Ümit Usta 1/2 su bardağı un 1/2 su bardağı nişasta 500 gr süt 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı vanilya Milföy hamuru 2 çorba kaşığı dolusu Teremyağ Çilek (dilimlenmiş) veya çilek reçeli Pudra şekeri Şekeri, un, nişasta, yumurta, vanilya ve süt ile iyice çırpıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim ![]() Ara sıra karıştırarak, iyice soğutalım ![]() Soğuduğu zaman, 2 çorba kaşığı Teremyağ ilavesi ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım ![]() Milföy hamurlarını ikiye bölüp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve kızartmadan pişirelim ![]() Hamurlar soğuduğu zaman, üzerine yeterince krema sürüp, dilimlenmiş çilekleri dizelim ![]() Tekrar bir hamur, tekrar krema ve çilek koymak şartı ile üç katlı pastamızı hazırlayalım ![]() En üstüne pudra şekeri serpip, bir de bütün çilek koyup, buzdolabında 1-2 saat soğutarak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|