Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, işleri, pasta, poğaça, zeytinyağıyla

Zeytinyağıyla Poğaça - Pasta Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağıyla Poğaça - Pasta Ve Hamur İşleri




Zeytinyağıyla Poğaça - Pasta ve Hamur İşleri



Zehra Hanım zeytinyağıyla yapılan poğaça tarifi istemişti geçen hafta Hatırlatması sayesinde bu pazar sabahı fırından mutfağa, mutfaktan eve yayılan poğaça kokusuyla ailemi kahvaltıya çağırmış oldum
Poğaçayı katı yağla yapmak zorunda değiliz Genellikle poğaça tarifleri aşırı miktarda margarin -tereyağı içeriyor
Yumuşacık , ağızda dağılan, lezzetli ve sağlığımızı tehdit etmeyen poğaçaları zeytinyağı, yoğurt ve yumurta ile hazırlayabiliriz



Poğaça İç Malzemeleri:
1 Ispanaklı İç: 300 gr ıspanak yaprağı ,2 çorba kaşığı domates püresi, 200 gr beyaz peynir, karabiber, kırmızı toz biber
Ispanak yaprakları domates püresi ile suyunu çekene kadar pişirilir Peynir ve baharatla karıştırılır
2 Peynirli İç: 350 gr beyaz peynir,1 yumurta beyazı, 6-7 dal maydanoz, kırmızı toz biber
Beyaz peynir ezilerek ince , yumurta beyazı, doğranmış maydanoz ve biberle karıştırılır
3Patatesli İç: 4-5 adet haşlanmış patates, 1 adet küçük soğan,2 çorba kaşığı zeytinyağı, kırmızı pul biber, karabiber
Haşlanmış patatesler ezilerek zeytinyağında pişirilen soğan ve baharatlarla karıştırılır
4Biber Salçalı İç: Ev yapımı acı biber salçası
5Kıymalı İç: 300 gr yağsız kıyma, 1 adet soğan, karabiber
Kıyma soğanla birlikte suyunu çekene kadar pişirilir, karabiber karıştırılır
6Kaşar Peynirli İç: 300 gr kaşar peyniri rendesi
7Zeytinli İç: Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri veya zeytin ezmesini kullanabilirsiniz



Poğaça Hamuru Malzemeleri:

Yaklaşık 25 adet küçük poğaça
1 cup = 250 ml su bardağı

-1 cup zeytinyağı
-1 cup yoğurt
-1 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çorba kaşığı sirke
- (3 +1/3) cup un
-üzerine sürmek için 2 yumurta sarısı
-üzeri için haşhaş tohumu, çörek otu, susam veya keten tohumu

Poğaçanın Yapılışı:

Un hariç diğerr malzemeleri karıştırın Unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacakHamuru 20 dakika dinlendirin Bu arada kullanmak istediğiniz iç malzemeyi hazırlayınHamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yassıltın ve iç malzemeden koyarak kapatınYağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp , istediğiniz malzemeyle süsleyin 190 C de üstü kızarana kadar pişirin




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.