|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, pasta, poğaça, zeytinyağıyla |
Zeytinyağıyla Poğaça - Pasta Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağıyla Poğaça - Pasta Ve Hamur İşleriZeytinyağıyla Poğaça - Pasta ve Hamur İşleri Zehra Hanım zeytinyağıyla yapılan poğaça tarifi istemişti geçen hafta Hatırlatması sayesinde bu pazar sabahı fırından mutfağa, mutfaktan eve yayılan poğaça kokusuyla ailemi kahvaltıya çağırmış oldum Poğaçayı katı yağla yapmak zorunda değiliz Genellikle poğaça tarifleri aşırı miktarda margarin -tereyağı içeriyor Yumuşacık , ağızda dağılan, lezzetli ve sağlığımızı tehdit etmeyen poğaçaları zeytinyağı, yoğurt ve yumurta ile hazırlayabiliriz Poğaça İç Malzemeleri: 1 Ispanaklı İç: 300 gr ıspanak yaprağı ,2 çorba kaşığı domates püresi, 200 gr beyaz peynir, karabiber, kırmızı toz biber Ispanak yaprakları domates püresi ile suyunu çekene kadar pişirilir Peynir ve baharatla karıştırılır 2 Peynirli İç: 350 gr beyaz peynir,1 yumurta beyazı, 6-7 dal maydanoz, kırmızı toz biber Beyaz peynir ezilerek ince , yumurta beyazı, doğranmış maydanoz ve biberle karıştırılır 3Patatesli İç: 4-5 adet haşlanmış patates, 1 adet küçük soğan,2 çorba kaşığı zeytinyağı, kırmızı pul biber, karabiber Haşlanmış patatesler ezilerek zeytinyağında pişirilen soğan ve baharatlarla karıştırılır 4Biber Salçalı İç: Ev yapımı acı biber salçası 5Kıymalı İç: 300 gr yağsız kıyma, 1 adet soğan, karabiber Kıyma soğanla birlikte suyunu çekene kadar pişirilir, karabiber karıştırılır 6Kaşar Peynirli İç: 300 gr kaşar peyniri rendesi 7Zeytinli İç: Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri veya zeytin ezmesini kullanabilirsiniz Poğaça Hamuru Malzemeleri: Yaklaşık 25 adet küçük poğaça 1 cup = 250 ml su bardağı -1 cup zeytinyağı -1 cup yoğurt -1 yumurta -1 paket kabartma tozu -1 tatlı kaşığı tuz -1 çorba kaşığı sirke - (3 +1/3) cup un -üzerine sürmek için 2 yumurta sarısı -üzeri için haşhaş tohumu, çörek otu, susam veya keten tohumu Poğaçanın Yapılışı: Un hariç diğerr malzemeleri karıştırın Unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacakHamuru 20 dakika dinlendirin Bu arada kullanmak istediğiniz iç malzemeyi hazırlayınHamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yassıltın ve iç malzemeden koyarak kapatınYağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp , istediğiniz malzemeyle süsleyin 190 C de üstü kızarana kadar pişirin |
|