|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, pasta, poğaça, zeytinyağıyla |
![]() |
Zeytinyağıyla Poğaça - Pasta Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağıyla Poğaça - Pasta Ve Hamur İşleriZeytinyağıyla Poğaça - Pasta ve Hamur İşleri ![]() Zehra Hanım zeytinyağıyla yapılan poğaça tarifi istemişti geçen hafta ![]() ![]() Poğaçayı katı yağla yapmak zorunda değiliz ![]() ![]() Yumuşacık , ağızda dağılan, lezzetli ve sağlığımızı tehdit etmeyen poğaçaları zeytinyağı, yoğurt ve yumurta ile hazırlayabiliriz ![]() ![]() Poğaça İç Malzemeleri: 1 ![]() ![]() Ispanak yaprakları domates püresi ile suyunu çekene kadar pişirilir ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Beyaz peynir ezilerek ince , yumurta beyazı, doğranmış maydanoz ve biberle karıştırılır ![]() 3 ![]() ![]() Haşlanmış patatesler ezilerek zeytinyağında pişirilen soğan ve baharatlarla karıştırılır ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() Kıyma soğanla birlikte suyunu çekene kadar pişirilir, karabiber karıştırılır ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() Poğaça Hamuru Malzemeleri: Yaklaşık 25 adet küçük poğaça 1 cup = 250 ml su bardağı -1 cup zeytinyağı -1 cup yoğurt -1 yumurta -1 paket kabartma tozu -1 tatlı kaşığı tuz -1 çorba kaşığı sirke - (3 +1/3) cup un -üzerine sürmek için 2 yumurta sarısı -üzeri için haşhaş tohumu, çörek otu, susam veya keten tohumu Poğaçanın Yapılışı: Un hariç diğerr malzemeleri karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|