![]() |
Cevizli Saray Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Saray Böreği Nasıl YapılırCevizli Saray Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •Hamuru için : •500 gr un •1 su bardağı süt •10 gr maya •1 çorbayoğurt •5 çorba kaşığı zeytinyağı •1 adet yumurta •Yarım limon •Tuz •İçi için : •4 adet orta boy haşlanmış patates •1 adet kuru soğan •2 çorba kaşığı tereyağı •2 ![]() •300 gr ceviz içi •1 Demet maydanoz •200 gr kuzu gömlek yağı •Yarım su bardağı süt •1 adet yumurta sarısı •1 çorba kaşığı zeytinyağı •Tuz, karabiber Tarif : •Haşlanmış patatesleri soğuduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayınız ![]() •Kuru soğanı çok ince kıyın ve tavaya aktarınız ![]() •2,5 Çorba kaşığı zeytinyağını ve 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyiniz ![]() •Soğanı pembeleşene kadar kavurunuz ![]() •Küçük kesilmiş patatesleri ekleyiniz ![]() •Birkaç dk ![]() ![]() •İnce kıyılmış maydanoz ve dövülmüş cevizi ilave ediniz ![]() •Tuz ve karabiberini ayarlayınız ![]() •Unu eleyerek derin bir kaba alınız ![]() •1 Su bardağı ılık sütle kabartılmış maya ve 1 çorba kaşığı yoğurt, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, yumurta, yarım limon suyu ve tuzu ekleyiniz ![]() •Tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğurunuz ![]() •Hamuru 12 eşit parçaya ayırınız ![]() •Üzerlerini nemli bezle örterek yarım saat bekletiniz ![]() •Hamurların her birini ince oklava ile olabildiğince ince açınız ![]() •Gömlek yağını ve yarım su bardağı sütü iyice karıştırınız ![]() •İlk altı yufkanın aralarına gölek yağı ve ılık süt karışımını sürerek tepsiye üst üste diziniz ![]() •İlk altı yufkanın üzerine cevizli harçtan yayınız ![]() •Diğer yufkaları da üzerlerine sütlü ve gömlek yağı karışımından sürerek diziniz ![]() •Son yufkanın üzerine yumurtanın sarısını 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla çırpıp, sürünüz ![]() •orta dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|