|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, poğaçapasta, tarifleri, zeytinli |
![]() |
Zeytinli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriZeytinli Poğaça-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri Malzemeler • Un 1000 g • Yumurta 150 g • Maya 50 g • Toz şeker 40 g • Tuz 20 g • Rendelenmiş kaşar peyniri veya susam isteğe bağlı • Su 150?200 g • Zeytin (dilimlenmiş) 150 g • Beyaz peynir 350 g Tarif Unun ortası havuz yapılarak açılır, maya, tuz, toz şeker, yumurta, su ilave edilerek homojen bir şekilde yoğrulur ![]() ![]() Dinlendirme esnasında hamurun üzeri naylon veya nemli bez ile kapatılarak kabuk oluşması önlenir ![]() ![]() Daha sonra hamurların ortasına elle bastırılarak orta kısmı çukurlaştırılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|