![]() |
Domates Soslu Mantı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Mantı Nasıl YapılırDomates Soslu Mantı nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •1 Kase lor peyniri •Yarım demet maydanoz •4 adet yumurta •Yarım kase ufalanmış beyaz peynir •1 adet soğan •2 diş sarımsak •3-4 dal taze nane •2 çorba kaşığı zeytinyağı •5 çorba kaşığı tereyağı •6 adet domates •1 tutam tozşeker •2 ![]() •1 çorba kaşığı su •Tuz, karabiber Tarif : •Lor peyniri, kıyılmış maydanoz, nane, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı beyaz peynir, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırarak iç malzemeyi hazırlayınız ![]() •Soğanı ince ince doğrayıp sarımsak, zeytinyağı ve 1,5 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte tavada pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() •Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınız ve tavaya ekleyiniz ![]() •Tuz ilave edip kapağı kapalı olarak pişiriniz ![]() •Orta ateşte koyu bir salça kıvamında pişiriniz ![]() •1 tutam şeker ve kalan tereyağını ilave edip karıştırınız ![]() •Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyerek ortasını havuz gibi açınız ![]() •İçine kalan 3 adet yumurta, 1 çorba kaşığı su ve 1 tutam tuz ilave edip yoğurunuz ![]() •Merdaneyle incecik açıp hamur kesici ile küçük yuvarlaklar kesiniz ![]() •Herbirinin ortasını peynirli karışımla doldurup, yarım ay biçiminde kapatın ve kenarlarını bastırınız ![]() •Hazırladığınız mantıları kaynamış tuzlu suda haşlayınız ![]() •Delikli kepçe ile servis kasesine alıp domatesli sosla karıştırın ve sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|