|
|
Konu Araçları |
börek, hazırlanışı, sütlü, yapılır, yapılışı |
Sütlü Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl YapılırSütlü Börek – Malzemeler – İçindekiler 600 gr un 250 gr tereyağı-margarin 250 gr süt 250 gr beyaz peynir yarım limon suyu 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı karbonat 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı çörek otu Unu eleyin Ortasını havuz gibi açın, oda ısısındaki tereyağını ve sütü karıştırıp bir hamur yapın Tuz ve karbonat da koyun Ceviz büyüklügünde parçlar ayırıp yarım cm inceliğinde elle yassılayın İçine maydanozlu peynir karışımdan koyup uçlarını kapatın Hepsini yağlanmış tepsiye dizin Üzerine bir çırpılmış yumurtayı sürün ve çörek otu serpip yüksek ısılı fırında yarım saat dk pişirin Sütlü Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
|