Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kurabiyeler, reçelli, tarçınlı

Tarçınlı Reçelli Kurabiyeler

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Reçelli Kurabiyeler




Tarçınlı Reçelli Kurabiyeler
Yaklaşık 20 adet



Malzemeler:
250 g (4,5 çay bardağı) un
1 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
90 g (1 çay bardağı) toz şeker
1 poşet Şekerli Vanilin

Üzeri için:
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Dolgu:
4-5 yemek kaşığı reçel

Hazırlanışı:
Unu, hamur kabartma tozu ile birlikte eleyin Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun Hamuru ikiye bölün Her birini rulo şeklinde uzatın Şekeri tarçın ile karıştırıp hamur rulolarını bu karışıma bulayın Yağlı kağıda sarıp buzdolabında 1 saat bekletin Sürenin sonunda 0,5 cm kalınlığında dilimleyin, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 13-15 dakika

Fırından çıkartıp soğutun Aralarına reçel sürüp ikili ikili yapıştırın

Püf nokta: Reçeli mutfak robotunda püre haline getirirseniz, daha koyu kıvamda olmasını sağlarsınız



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.