![]() |
Etli Bohça Börek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Bohça Börek Nasıl YapılırEtli Bohça Börek nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •8 adet kare milföy hamuru •500 gr bonfile •8 tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi •2 adet domates •1 adet soğan •1 ![]() •1 tatlı kaşığı susam •Tuz, karabiber Tarif : •Soğan ve domatesleri soyup, küçük küçük doğrayınız ![]() •Tereyağını tencerede eritip soğanı hafifçe kavurunuz ![]() •Domatesi ilave edip, karıştırınız ![]() •Etleri ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişiriniz ![]() •Tuz ve karabiber serpiniz ![]() •Tencereyi ateşten alınız ![]() •İçinden etleri çıkarın ve ayrı bir kaba alınız ![]() •Etleri küp şeklinde doğrayınız ![]() •Milföy hamurlarının herbirine sırasıyla biraz et, domatesli sos ve kaşar peyniri rendesi ilave ediniz ![]() •Bohça şeklinde katlayınız ![]() •Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizip, üzerlerine susam serpiniz ![]() •Önceden ısıtılmış 170 oC' li fırında kızarıncaya kadar pişiriniz ![]() •Sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|