![]() |
Mürdüm Erikli Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mürdüm Erikli KurabiyeMürdüm Erikli Kurabiye Malzemeler: Dolgu: 250 g çekirdeği ayıklanmış mürdüm eriği 2 yemek kaşığı toz şeker 20 g (2 yemek kaşığı) Mısır Nişastası Hamur: 200 g yumuşak margarin 45 g (4-5 yemek kaşığı) toz şeker 2 yumurta sarısı 50 ml (5 yemek kaşığı) su 1 poşet Şekerli Vanilin 350 g (3-3,5 su bardağı) un 1 poşet Kabartma Tozu Üzeri için: 2 yemek kaşığı Pudra Şekeri Hazırlanışı: Erikleri blendırda püre haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Margarin, toz şeker, yumurta sarısı, su ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika Fırından çıkarıp soğutun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|