![]() |
Gökkuşağı Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gökkuşağı Böreği Nasıl YapılırGökkuşağı Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •4 adet havuç •3 adet yufka •300 gr kıyma •2 adet soğan •250 gr ıspanak yaprağı •2 su bardağı süt •Sıvıyağ, tuz, kırmızıbiber Tarif : •Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyla kazıyınız ![]() •Sonra; rendenin iri tarafıyla rendeleyiniz ![]() •Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ alınız ![]() •Havuçları ilave ediniz ![]() •Rengi değişene kadar kavurunuz ![]() •Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvıyağ alınız ![]() •Küçük kestiğniz soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() •Tuz ve kırmızıbiber ilave ediniz ![]() •Soğanın yarısını, iri parçalar halinde kesilmiş ıspanağın üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilve ediniz ![]() •düz ve temiz bir zemine yufkayı seriniz ![]() •Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvıyağı karıştırınız ![]() •Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda hazırladığınız yufkanın üzerine serpiniz ![]() •havucu üzerine yayınız ![]() •İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştiriniz ![]() •Sütlü karışımdan serpiniz ![]() •Kıymalı harcı yayınız ![]() •Son olarak üzerine üçüncü yufkayı seriniz ![]() •Sütlü karışımdan serpiniz ![]() •Ispanaklı harcı yayınız ![]() •Yufkaları düzgün bir şekilde tutarak,yuvarlayınız ![]() •2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesiniz ![]() •Çok az yağlanmış tepsiye diziniz ![]() •Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında kızarana kadar pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|