|
|
Konu Araçları |
bohça, böreği, hazırlanışı, tavuklu, yapılır, yapılışı |
Tavuklu Bohça Böreği Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bohça Böreği Hazırlanışı Yapılışı Nasıl YapılırTavuklu Bohça Böreği – Malzemeler – İçindekiler 1 adet kuru soğan 200 gr tavuk eti 1 adet kabak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 250 gr mantar 10 adet taze fasulye Yarım demet maydanoz Karabiber Tuz Hamuru İçin; 35 su bardağı un 8 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta akı Tuz Üzerine; Haşlanmış maydanoz sapı 1 adet yumurta sarısı Un, sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu karıştırıp yoğurarak hamuru hazırlayıp mayalandırın Sıvı yağı kızdırın Yemeklik doğranmış soğanları yağda pembeleştirinTavuk etini ekleyin İyice kavurun ve haşlayıp küçük doğradığınız sebzeleri ilave edin Tuz ve karabiberini katın İnce kıydığınız maydanozu da ekleyip ateşten alın Hamuru küçük parçalara ayırıp açın ve 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeden koyun Kenarlarını bohça gibi toplayınHaşlanmış maydanoz sapı ile bağlayın Yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin… Tavuklu Bohça Böreği Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
|