Donut Tarifi Donut Yapılışı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Donut Tarifi Donut YapılışıDonut tarifi / Donut yapılışı / Donut tarifi nedir Malzemeler: 3,5 su bardağı un 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı maya 1 yumurta Bir tutam tuz 2 yemek kaşığı toz şeker Üstü için: 1 paket bitter çikolata 1/2 su bardağı kremaHindistan cevizi pudra şekeri İçi için 1/2 dr oetker dolgu kreması 1 çay bardağı sütmarmelat (ben böğürtlen marmelatı kullandım) Kızartma için: 2 su bardağı sıvı yağ Hazırlanışı: 1- Un, tuz, margarin (oda ısısında) yoğurun Kırıntı halinde hamur elde edin Ortasını havuz gibi açın2- 1 su bardağı ılık sütün içine mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri koyup eritin Kırıntı hamurunun içine açtığımız havuza süt, maya karışımını dökün Yoğurun, sonra yumurta ilave edip özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun Kulak memesinden biraz daha yumşak hamur elde edin Mayalanması için üzerini örtüp hamurun iki katına çıkmasını bekleyin Tahmini 1-2 saat beklemelisiniz3- Hamurdan mandalinadan küçük parçalar alına) Sade olan için: küçük parçayı yuvarlak hale getirip ortasını parmağınızla delin İki parmağınızla deliği genişletinb) Pasta kremalı ve marmelatlı olan için yine aynı büyüklükteki hamuru uzunlamasına açıp içine sürün Yanlarını kapatıp açılmayacak şekilde yuvarlayın Ortasında delik olmalı4- Unlanmış tepsinin üstüne koyup üstünü nemli bezle örtün 15 dakika mayalanmasını sağlayın5- Mayalanmış donatlarınızı ortasındaki deliği belirginleştirdikten sonra kızgın yağa atıp kısık ateşte kızartın Çok çabuk kızarıyor dikkatli olun Kağıt havlunun üstüne çıkarın6- Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolata eriyinceye kadar karıştırın Kenara alınServis önerisi Hindistan cevizi serpinMarmelatlı olanların üstüne pudra şekeri serpebilirsinizKremalı olanlar sade olarak tüketilebilir Afiyet olsun Not: İçine marmelat koyduklarınız yanlardan akabilir Aksın panik yapmayın, korkmayın O şekilde pişirin birşey olmuyor alıntıdır |
|