Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamur, işleri, kekpasta, tarifleri, yastık

Yastık Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yastık Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Yastık Kek

Malzemeler:- 300gr dondurulmuş kırmızı meyve (mine: sadece bögürtlen)
- 250gr tereyağ
- 220gr şeker
- 4 yumurta
- 340gr un
- 100gr beyaz çikolata ( mine: 150gr yoğurt)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- arzu edilirse limon kabugu rendesi

Hazırlanışı:
1- Meyveleri çözdürün ve beyaz çikolatayı eritin Fırını 180° C’ye ısıtın
2- Yağı mikserle iyice çırpın Yavaş yavaş şekeri, vanilyayi ve limon kabuklarını ekleyin Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın Hamur homojen bir hale geldikten sonra çikolata veya yoğurdu ekleyin En son elenmiş unu ve kabartma tozunu karıştırın
3- Fırın tepsisini iyice yağlayın Hamurun 2/3′ünü tepsiye sürün Kıvamının sürülecek gibi olması lazım, fazla akıcı olmaması gerekiyor Tepsiyi, yeriniz varsa buzdolabına kaldırın Böğürtlenleri ezip, püre haline getirin Süzgeçten geçirip kalan hamura ekleyin İyice karıştırın Buzdolabındaki hamurun üzerine bıçakla istediğiniz büyüklükte kafes şeklinde çizgiler çizin Kareler cok küçük olmasınlar, çünkü kırmızı kafes fırında biraz yayılacak
Kırmızı hamuru, sıkma torbasıyla kafesin çizgilerini izleyerek sıkın 30-35 dakika kadar pişirin Kürdan testini mutlaka yapın
4- Kek iyice soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata ile minik kafesler yapabilirsiniz 30gr bitter veya beyaz çikolata yeterli geliyor Çikolatayi eritip, pişirme kağıdından yaptığınız minik bir külah ile kafesi istediğiniz kalınlıkta çizebilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla

Yastık Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yastık Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Malzemeler

-Dondurulmuş kırmızı meyve (bögürtlen)

-tereyağ

-şeker

-4 yumurta

-340gr Un

-100gr beyaz çikolata (150gr yoğurt)

-1 paket vanilya

-1 paket kabartma tozu

- arzu edilirse limon kabugu rendesi

Hazırlanışı:

1- Meyveleri çözdürün ve beyaz çikolatayı eritinFırını 180°C ye ısıtın

2-Yağı mikserle iyice çırpınYavaş yavaş şekeri, vanilyayi ve limon kabuklarını ekleyinYumurtaları teker teker ekleyerek çırpın

Hamur homojen bir hale geldikten sonra çikolata veya yoğurdu ekleyinEn son elenmiş unu ve kabartma tozunu karıştırın

3- Fırın tepsisini iyice yağlayınHamurun 2/3ünü tepsiye sürünKıvamının sürülecek gibi olması lazım, fazla akıcı olmaması gerekiyor

Tepsiyi, yeriniz varsa buzdolabına kaldırınBöğürtlenleri ezip, püre haline getirinSüzgeçten geçirip kalan hamura ekleyinİyice karıştırınBuzdolabındaki hamurun üzerine bıçakla istediğiniz büyüklükte kafes şeklinde çizgiler çizinKareler cok küçük olmasınlar, çünkü kırmızı kafes fırında biraz yayılacak Kırmızı hamuru, sıkma torbasıyla kafesin çizgilerini izleyerek sıkın30-35 dakika kadar pişirinKürdan testini mutlaka yapın

4- Kek iyice soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata ile minik kafesler yapabilirsiniz30grbitter veya beyaz çikolata yeterli geliyor

Çikolatayi eritip, pişirme kağıdından yaptığınız minik bir külah ile kafesi istediğiniz kalınlıkta çizebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.