Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreğipasta, hamur, işleri, sultan, tarifleri, valide

Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Valide sultan böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri

MALZEMELER

5 adet yufka

500 gr soğan

1 su bardağı süt

1 su bardağı soda

2 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı ceviz

1 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı ayçiçek yağı

2 adet yumurta

Tuz

karabiber

çörek otu

HAZIRLANIŞI

Soğanları halka halka doğrayın Tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin Suyunu çekince bir çorba kaşığı margarin koyup, kavurun Ateşten alın İçine 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber koyup, karıştırın Diğer bir kasede süt, soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurta ve çiçekyagı'nı karıştırın Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın Üzerine sütlü karışımdan gezdirin 2 yufkayi yaydiktan sonra araya soğanli harç koyup, üstünü yufka ile örtün Sütlü karışımdan gezdirin Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın Üzerine çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişirin

AFİYET OLSUN !



Alıntı Yaparak Cevapla

Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




PAÇANGA BÖREĞİ Malzemeler

4 yufka

2 yumurta

1 çay bardağı süt

Kızartmak için

1 su bardağı ayçiçeği yağı

İç malzeme için

250 gr pastırma

2 domates

1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

4-5 sivribiber

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

İç malzeme için, domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Sivribiberleri temizleyip doğrayın Pastırmaların çemenini çıkarıp iri küplere kesin Domates, pastırma, kaşarpeyniri ve sivribiberleri bir kapta harmanlayın Yumurta ve sütü bir kapta çırpın Yufkaların aralarına yumurtalı sütü sürüp üst üste yerleştirin 8 eşit üçgene kesip geniş kenarlarına pastırmalı harcı yayın Karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak sarın Uç kısımlarını su ile ıslatıp yapıştırın Yağı tavada kızdırıp börekleri kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sıcak veya ılık


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.