|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
böreğipasta, hamur, işleri, sultan, tarifleri, valide |
![]() |
Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriValide sultan böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri MALZEMELER 5 adet yufka 500 gr soğan 1 su bardağı süt 1 su bardağı soda 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı ceviz 1 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı ayçiçek yağı 2 adet yumurta Tuz karabiber çörek otu HAZIRLANIŞI Soğanları halka halka doğrayın Tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin Suyunu çekince bir çorba kaşığı margarin koyup, kavurun Ateşten alın İçine 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber koyup, karıştırın Diğer bir kasede süt, soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurta ve çiçekyagı'nı karıştırın Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın Üzerine sütlü karışımdan gezdirin 2 yufkayi yaydiktan sonra araya soğanli harç koyup, üstünü yufka ile örtün Sütlü karışımdan gezdirin Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın Üzerine çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişirin AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPAÇANGA BÖREĞİ Malzemeler 4 yufka 2 yumurta 1 çay bardağı süt Kızartmak için 1 su bardağı ayçiçeği yağı İç malzeme için 250 gr pastırma 2 domates 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 4-5 sivribiber PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ İç malzeme için, domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|