Lorlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır Lorlu Kek Pişirme Önerileri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lorlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır Lorlu Kek Pişirme ÖnerileriLorlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır Lorlu Kek Pişirme Önerileri Malzemeler: 2 iri yumurta (large) 1 su bardağı ricotta ya da tatlı lor peyniri 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt 1 su bardağından 2 parmak eksik portakal reçeli 3 su bardağı un 5-6 damla vanilya aroması 1 adet hamur kabartma tozu Yapılışı: 1- Şekeri ve yumurtaları çırpma kabına alın, karışım bembeyaz olunca (şeker tamamen eriyene kadar) mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpın 2- Çırptığınız yumurtalara yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin 3- Loru ekleyin ve karıştırın Unu, reçeli ve vanilya aromasını ekleyerek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın 4- En son kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın 5- Kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru kalıba dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dk arada kontrol ederek pişirin İçinin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin 6- Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın mutfaksırları |
|