Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eriştepasta, hamur, işleri, tarifleri, tereyağlı, yeşil

Tereyağlı Yeşil Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Yeşil Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Tereyağlı yeşil erişte-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri

MALZEMELER

500 gr un

1 adet yumurta

1 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı rafine yağı

200 gr haşlanmış sıkılmış ve makinada çekilmiş ıspanak yaprağı

½ limon suyu

1 çorba kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeyi bir kapta yoğurarak özlü bir hamur elde edin Dörde bölüp yuvarlayın Üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp 20 dakika dinlendirin Önce merdaneyle sonra oklavayla alt ve üstüne un serperek bıçak sırtı kalınlığında açın 4 parmak genişliğinde üst üste katlayın Yarım santim kalınlığında kesin Kesilen hamurları elinizle açıp uzatın Kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayıp süzgece boşaltın Yapışmaması için üzerine biraz kaynar su dökün Suyu süzülünce aynı tencereye döküp üzerine hafif kızarmış 3 çorba kaşığı tereyağı ilave edip iki çatalla bir kere karıştırıp servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla

Tereyağlı Yeşil Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Yeşil Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Malzemeler

5 yufka

50 gr tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş taze kaşarpeyniri

1 demet taze fesleğen

1 tatlı kaşığı pulbiber

FIRINDA ÇITIR PUF BÖREK TARİFİ

Tereyağını eritip ılıtın İç malzeme İçin fesleğeni yıkayıp kıyın Çukur bir kaba alın Peynir ve pulbiber ilave edip harmanlayın Yufkalardan birini düz bir zemin üzerinde yırtmadan özenle açın Üzerine eritilip ılınmış tereyağını sürün Bu işlemi kalan yufkalar üst üste gelecek şekilde devam edin 5 yani en üstteki yufkanın da üzerine tereyağı sürün Demlik kapağı yardımıyla demliğin tutacak yerinden bastırarak yuvarlaklar kesin Kestiğiniz yuvarlakların üzerlerine (yufkaların kenarlarına gelecek şekilde) iç malzemeyi paylaştırın Yarım ay şeklinde ikiye katlayın En alttaki iki yufkanın karşılıklı kenarlarını (kalan yufkalar fırında pişerken yelpaze şeklinde açılması için) birleştirin Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Fırından alıp ılık servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.