![]() |
Resimli Ve Pratik Semizotlu Yufka Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resimli Ve Pratik Semizotlu Yufka Böreği TarifiResimli ve Pratik Semizotlu Yufka Böreği tarifi ![]() Malzemeler : 6 adet hazır yufka 2 demet semizotu 2 baş kuru soğan sıvı yağ çörekotu veya susam Börek Sosu İçin Malzemeler : yarım litre süt , 2 adet yumurta , 1 çay bardağı sıvı yağ , tuz ve 1 şişe soda Hazır Yufkadan Semizotlu Börek Tarifi Nasıl Yapılır , Yapılışı : 1- ilk önce semizotunu iyice yıkayıp temizleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() Melodi Akçay dan Not : Eğer semizotunun kavurduğunuz tencerede hafif suyu varsa çok az un ilave ederek bu suyu içine yok edebilirsiniz ![]() 2 – Börek sosunu hazırlayalım ![]() 3 - Sonra hafif yağlanmış fırın tepsisine isterseniz kol böreği , gül böreği , muska böreği , rulo börek ya da yuvarlak tepsi böreği şekillerinde hazır yufkaların içlerine kavrulmuş semizotunu ve börek sosunu koyarak kalan börek sosunuda üzerlerine sürüp , isterseniz de üzerine 1 şişe soda maden suyu dökerek böreğinizin kabarmasını ve üstünün çıtır çıtır olmasını sağlayarak ve çörek otu , susam serperek 200 dereceli fırında altı ve üstü eşit derecede kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|