Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Saray Böreği Nasıl YapılırKıymalı Saray Böreği nasıl yapılır Kıymalı Saray Böreği tarifi Malzemeler : 200 gryağsız kıyma 2 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber Yeteri kadar tuz 10 Milföy hamuru 1 çorba kaşığı margarin 1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için) Tarif : Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyunuz Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dk pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurunuz Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtünüz Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişiriniz Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakınız Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyunuz Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatınız Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürünüz Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla diziniz Orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapabilirsiniz |
|