|
|
Konu Araçları |
çöreklerpasta, hamur, işleri, mantar, tarifleri |
Mantar Çörekler-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Çörekler-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMantar Çörekler-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri MALZEMELER 3adet yumurta, 1bardak şeker, 1fincan sıvıyağ, 3bardak un, 1paket kabartma tozu, 1kaşık su HAZIRLANIŞI Karıştırma kabı içinde yumurta, yağ ve şekeri çırpın Unu eleyin, kabartma tozuyla karıştırın Unu da ekleyerek hamur yapın, 20dk dinlendirin Bu hamurdan bir beze büyüklüğünde parça koparıp ayırın Kalanını da elinizle yuvarlayarak yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin Ayırdığınız bezeden de fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın Bu parçaları da çöreklerin üzerine yapıştırın 180 derecelik fırında pişirin |
Mantar Çörekler-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Çörekler-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriÖRGÜ POĞAÇA Malzemeler 4 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 paket margarin Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine sürülecek) 1 paket kabartma tozu, tuz ÖRGÜ POĞAÇA TARİFİ 4 su bardağı unu karıştırma kabına alarak ortasını havuz şeklinde açın ve bütün malzemeleri ekleyin Karışımı iyice yoğurarak ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edin Elde ettiğiniz poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane yardımı ile yuvarlaklar oluşturun Ortasına dilerseniz iç koyun ve iki tarafından verev olacak şekilde kesin Şeritlere örgü şekli verin Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin |
|